26 Mart 2011 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ MEYVELİ EKMEK KADAYIFI

159.Tarifimiz

Yine degisik bir tarif geldi :) arkadasimin ellerine saglik , cok tsk.ediyorum kendisine.

Arkadasimin bloguna ziyaret etmek isterseniz buyrun tiklayin beyhanlamutfak

Malzemeler

  • 8tane ekmek kadayıfı
  • 2 tane yumurta
  • şerbeti için
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su,2-3 damla limon suyu
  • süslemesi için
  • 1 su bardağı çırpılmış krem şanti
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tane kivi
  • 1 tane portakal
  • meyve şekerlemesi

Hazırlanışı

  • kadayıfların kenarlarını bıçakla incecik kesip çıkarın..
  • yumurtaları derin vir kasede iyice çırpın..
  • ekmek kadayıflarını bu yumurtaya batırıp kızdırılmış sıvıyağda kızartın..
  • başka bir tencerede şerbeti kaynatın..
  • kızarttığınız kadayıfları kaynayan şerbetin içine atıp 4-5 dakika şerbetini çekinceye kadar kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın..
  • soğuyan kadayıfları önce krem şanti sonra hindiztan cevizi ve meyvelerle süsleyip servis yapın..
  • afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo