26 Mart 2011 Cumartesi

Kalbura basti

155.Tarifimiz

Kalbura basti tatlimizda geldi bence bu rendeye basmis ama neyse:)) bu tatliyi herhalde bir ben denemedim bende denesem iyi olacak:)

Arkadasima cok tsk.ediyorum ellerine saglik canim

arkadasimin bloguna ziyaret icin tiklayin umutkusum

hamur malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin(ben tereyagi kullandim)
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
içine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
yarimdan az limonun suyu

şerbetin hazırlanması:
1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
hamurun hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir rendenin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo