178.Tarifimiz
Ispanakli pastalarimiz artmaya basladi:) hepside birbirinden güzel ellerine saglik arkadasim.
Arkadasimin bloguna ugramak isteyenler tiklasinlar belguzaranne
içindekiler
Keki İçin :
- 250 gr ıspanak (tahminen blenderdan geçirilmiş hali 3 yemek kaşığı)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Muhallebi İçin
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin :
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Ayrıca :
- 2 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
hazırlanışı
- 250 gr ıspanağın sadece yapraklarını temizleyip 1,5 su bardağı kadar su ile haşlayın.
- Ispanaklar haşlanınca suyunu süzüp blenderdan geçirin. Kıvamı krema gibi olmalıdır.
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı, tereyağını ve krema haline gelmiş ıspanağı ekleyip tekrar çırpın.
- Biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek normal bir kek kıvamında kek hamuru elde edin.
- Küçük bir tepsi ya da kek kalıbını yağladıktan sonra, hamuru dökün ve 170 C'de pişirin.
- Kekiniz pişerken muhallebiyi hazırlayın. Toz şeker ve unu tencereye alın ve karıştırın.
- Daha sonra sütü ve yumurta sarısını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek tencerin altını yakın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- İndirmeye yakın vanilyayı ilave edin. Muhallebi pişince ocaktan indirin ve ara sıra karıştırarak kaymak tutmadan soğumasını sağlayın.
- Muhallebi soğurken krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın.
- Kek pişince kalıptan çıkarın ve kenarlarını incecik kesin. Kestiğiniz kek parçalarını toz gibi olana kadar blenderdan geçirin. Pasta hazırladıktan sonra üzerine serpilmek üzere kenara ayırın.
- Keki yanlamasına ortasından bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Altta kalacak olan katını 1 çay bardağı süt ile ıslatın.
- Yapmış olduğunuz muhallebinin yarısını ıslatmış olduğunuz kekin üzerine döküp yayın. Üzerine krem şantiden bir miktar yayın ve ikinci kat keki üzerine koyun.
- Üst kat keki de 1 çay bardağı süt ile ıslatıp üzerine önce muhallebiyi yayın ve daha sonra kalan krem şantiyle pastanın her yerini düzgünce kapatın.
- Üzerine daha önce blenderdan geçirdiğiniz kekin kenarlarını serpiştirin. Bu işlem pastanızın üzerine çam fıstığı serpilmiş görüntüsü verecektir.
0 yorum: