27 Mart 2011 Pazar

ALBENİ ÇİKOLATA

177.Tarifimiz
Bence herkede cook sevdigi al beni cikolatasini arkadasimin paylastigi cok iyi oldu artik herkes evinde yapar:)
Ellerine saglik arkadasim cok güzel olmus .

Arkadasimizin blogunu ziyaret icin tiklayin mutfakta1inci

Gerçekten hazırlarsanız göreceksiniz tadı aynen benziyor ve durdukça daha da güzelleşiyor.Tabi durursa:) Hem de bolca çıkıyor yani ekonomik oluyor buyrun paylaşalım:


Malzemeler:

Alt bisküvi tabanı için:

125 gr margarin

1 bardak şeker

1 vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu

3-4 damla limon suyu

aldığı kadar un

Ortası için:

Süt reçeli ( bunu şöyle yapıyorsunuz: 1 litre süt ve 1 bardak şekeri kaynatıyorsunuz, kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı karbonatı ekliyorsunuz ve bundan sonra kısık ateşte 5-10 dakikada bir karıştırarak kıvamı koyulaşana ve karamel rengi alana kadar pişiryorsunuz. Süt reçeliniz hazır. Bunu daha önce hazırlayıp dolapta saklarsanız sizin için kolaylık olur. Benim dolapta hazırdı zaten, daha önce yapmıştım. O da harika bir lezzet, tam bir karamel şeker oluyor, kaşık kaşık ye)

Üstü için:

200 gr sütlü çikolata

1 paket krema

Yapılışı:

Önce arkadaşlar tabanı için verilen malzemeleri yoğurun ve dikdörtgen bir tepsiye yayın ya da merdaneyle açıp çikolata bar boyutunda kesip tepsiye yerleştirin. Isıtılmış 175 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.

Sonra pişince çıkarıp soğutun ve üzerine süt reçeli sürün. Dolaba koyup soğutun.

O soğurken 1 paket kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın, ocağın altını kapatın ve çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Bunun da soğumasını bekleyin.

Dolaptaki kurabiyenin üzerine bunu da tamamen yayın ve çikolata sertleşince çikolata boyutunda parçalara kesin veya tek tek pişirdiyseniz bunları çikolataya bulayın. Ben iki şekilde de yaptım. Tek tek baştan kesilenler daha muntazam oluyor.

Arkadaşlar uzun anlattım ama daha iyi açıklayabilmek içindi, yoksa yapımı çok kolay. Siz de Albeni çikolatayı sevenlerdenseniz çocuğunuz ve kendiniz için kesinlikle öneririm.

Hepinize iyi pazarlar sevgilerimle

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo