Arkadasimizin blogunu ziyaret icin tiklayin mutfakta1inci
Alt bisküvi tabanı için:
125 gr margarin
1 bardak şeker
1 vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu
3-4 damla limon suyu
aldığı kadar un
Ortası için:
Üstü için:
1 paket krema
Yapılışı:
Önce arkadaşlar tabanı için verilen malzemeleri yoğurun ve dikdörtgen bir tepsiye yayın ya da merdaneyle açıp çikolata bar boyutunda kesip tepsiye yerleştirin. Isıtılmış 175 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.
Sonra pişince çıkarıp soğutun ve üzerine süt reçeli sürün. Dolaba koyup soğutun.
O soğurken 1 paket kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın, ocağın altını kapatın ve çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Bunun da soğumasını bekleyin.
Dolaptaki kurabiyenin üzerine bunu da tamamen yayın ve çikolata sertleşince çikolata boyutunda parçalara kesin veya tek tek pişirdiyseniz bunları çikolataya bulayın. Ben iki şekilde de yaptım. Tek tek baştan kesilenler daha muntazam oluyor.
Arkadaşlar uzun anlattım ama daha iyi açıklayabilmek içindi, yoksa yapımı çok kolay. Siz de Albeni çikolatayı sevenlerdenseniz çocuğunuz ve kendiniz için kesinlikle öneririm.
Hepinize iyi pazarlar sevgilerimle
0 yorum: