16 Mart 2011 Çarşamba

Elmalı Turta

87. Tarifimiz

Bu tarif gelmeden önce bende elmali tarifler bakiyordum :) mutfagimda elma bollugu var bir pasta yapim diyordum arkadasim pastayi yollari:) cok güzel görünüyor ellerine saglik arkadasim. Iyide arkadaslar ben elmelarimla napcam simdi?? :))

Bu turtanin geldigi blogada ugramak isterseniz Tiklayin pasta-tea-time

Malzemeler:

100 ml mısırözü yağı

150 ml su

Un

1 tutam tuz

1 kg elma

300 g şeker

2 tatlı kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı tarçın

Üstü için: pudra şekeri

Yapılışı:

Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış elma, şeker ve tarçın ocağa koyulur. Elmalar hafif yumuşayana kadar pişirilir. Elma pişerken sulanır. O su bir kâseye alınıp içinde nişasta eritilir ve tekrar elmaya katılır. Kısa bir süre pişirilmeye devam edilir.

Yağ, su, çok az miktarda tuz karıştırılır. İçine aldığı kadar un koyulur. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Tepsi yağlanır. Hamurun bir bölümü merdaneyle açılarak tepsiye döşenir. Elmalı malzemenin tamamı hamurun üstüne yayılır. Hamurun ikinci parçası da açılarak en üste yerleştirilir. Turta önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Sıcakken dilimlenip üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır

1 yorum:

  1. Selam Zeynep!
    Bu pastayi yarin gelen misafirime yapcam.Niye bu pasta dersen,misafirimin süt ve yumurta alerjisi var.Sansa bak bu pastada ne yumurta ne süt nede tereyagi var.Istersen bu tarifi yumurtasiz ve sütsüz etkinligine ekle.ayrica cok lezzetli bir pasta,tavsiye ederim.Tarif icin tessekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo