19 Mart 2011 Cumartesi

Dogum günü pastasi

118.Tarifimiz

Yine arkadasim Nuraydan geldi bu güzel pasta, bu pasta ogluna yaptigi dogum günü pastasiymis:) Nuray cim oglunun dogum günü kutlu olsun ömrü uzun ve saglikli olsun ins. pastasini etkinlihe bir dilimide bana özel göndermis coooook tsk.ler arkadasim ellerine saglik. Yüzünüzden gülücükler hiiiiic eksik olmazin.

tarif :
3 hazir pandispanya keki (Tortenboden)
5 tane sivi krema ( schlagsahne)
5 packet krema sertlestirici ( sahnesteif)
5 packet vanilyasekeri
damla cikolata (schokoladentröpfchen)
1 paket cilek
1 packet kirmizi glasur (Tortenguss rot)
4 lü Packet Giotto

Ilk önce Kremayi hazirliyalim, Schlagsahne Sahnesteif Vanillezucker bir kaba koyup mixer ile güzel bir cirpalim, 10 dakkaya kadar sürebilir. Sonra Kremadan biraz ayiralim ve birinine kakao, ve birinede Kirmizi Tortenguss karisdiralim, biride beyaz kalsin, toplam üc renk olacak.
Kekin birini alalim ve üzerine cilekleri ince ince dogriyalim, sonra üzerine kirmizi krema sürelim, sonra 2 ci keki üzerine koyalim ve onun üzerine de kakaolu kremayi koyalim, cikolata parcalarini da eklielim üzerine sonrada ücüncü keki üzerine koyup beyaz krema ile kapliyalim üzerini ve kenarlarini. Üzerii siz istediginiz gibi süsleyin, ben böyle yaptim galibada güzel gözüküyor, oglum cok begendi pastayi görünce ellerinle icine daldi:)

afiyet olsun


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo