22 Mart 2011 Salı

DEREOTLU PEYNİRLİ ÇÖREK...

139.Tarifimiz

Harika pogacalar geldi masamiza. Arkadasim canoya cok tsk.ediyorum tarifleriyle beni hic yanliz birakmiyor. Canoya blogundaki ispanakli pastayida istiyorum haberin olsun :))) ellerine saglik canim

Arkadasimin bloguna ziyaret icin buyrun. canoya

Malzemeler:

1 yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
1/2 su bardağı erimiş margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
200 gr ezilmiş peynir ( beyaz peynir/ tulum peyniri / lor peyniri vs. Karışık da kullanabilirsiniz)
1 demet dereotu
4 su bardağı un
tuz (peynirin tuzluluk derecesine göre ayarlayın)
üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı:
3 su bardağı unun ortasını havuz gibi açın. İçine eritilip ılıtılmış tereyağını, sıvıyağı, yoğurdu, ezilmiş peyniri, yumurta akını, kabartma tozunu , tuzu, kıyılmış dereotunu ekleyip hamuru yoğurun.Kalan 1 bardak unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Un fazla gelirse hepsini eklemeyin. Bardak ölçüsüne göre miktar değişkenlik gösterebilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak ve yassı şekiller verin ve yağlı kağıt serilmiş vaya yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,
önceden ısıtılmış 180ºC deki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin...
Afiyet olsun...

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo