12 Mart 2011 Cumartesi

bol cikolatali Yaspasta

56.Tarifimiz

Evet bugün benim yaptigim bu güzel cikilatali yaspastayi sizler paylasmak icin oturdum , ama dergiden yaptigim icin türkceye cevirmem baya zamanimi aldi:) gercekten denemenizi isterim cok degisik bir pasta oldu. Cikolatayi sevenler icin hele hele birebir bir:)

keki icin:

  • 4 yumurta
  • 150g seker
  • 1p. vanilyasekeri
  • 200ml siviyag
  • 2p. vanilyapuding
  • 2p.kakaolupuding
  • 1p.kabartmatozu

kremasi icin:

  • 650ml sivikrema (schlagsahne)
  • 200g sütlücikolata
  • 100g zarbitercikolata
  • 250g odasicakliginda tereyagi
  • 75g putrasekeri

Yapilisi:

  1. 4 yumurtayi , 150g sekeri ve 1 paket vanilyasekerini, 8 dk. iyicene cirpin
  2. 200ml siviyagi ekleyin karistirmaya devam edin
  3. kakao ve vanilyabudikleri kabartma tozuyla iyice karistirin
  4. karisimi yumurtalara tahta kasikla yavas yavas karistirin
  5. önceden isitilmis firinda 150 derecede, 35-40 dakka pisirin
  6. pistikten sonrada sogutun ve ortadan ikiye ayirin
  7. kremasini mümkünse bir günce bir tencerede kaynatin ve icinde cicolatalari karistirarak eritin
  8. üzeri kapali sogumaya birakin. bir gün önce bu islemi yapamazsaniz dondurucuda sogutun.
  9. oda sicakligindaki tereyagini putra sekeri ile iyice cirpin ,
  10. sogutulmus kremayi tereyagina dökün ve hizlica cirpin hemen koyulasacaktir.
  11. kremanizin birazini ortasina digerini üzerine ,en üstünede süslemek icin bölün .
  12. servis yaparkenede kakao eleyin. afiyet olsun

3 yorum:

  1. Ellerinize saglik... Cikolata olur da yenmeden durulur mu? Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Mmmmh....
    Tam bir cikolata rüyasi.Oglumun dogum gününe yapmistim ve herkes tadina bayildi.Bende tabiiki.
    Zaten senin hangi tarifin güzel degilki?Hepside birbirinden güzel.
    Tarif icin cok tessekkür ederim.
    Emine C.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah ogluna uzun ve saglikli nice ömürler daha versin canim.
      Begendiginize cok sevindim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo