12 Mart 2011 Cumartesi

Arap Dili

56.Tarifimiz

Arkadasim komsum Gülerin yaptigi bu güzel kek icin kendisine coook tsk.ediyorum:)

Malzemeler:
  • 4 Yumurta
  • 2 Paket Vanilazucker
  • 1 bardak Seker
  • 1 bardak Kakao
  • 1 bardak Zeytinyagi
  • 2 bardak Un
  • 1,5 bardakdan azcik fazla Süt
  • 1 Paket Kabartmatozu
  • Hindistan cevizi
Yapilisi:
  • 4 Yumurta
  • 1 bardak Seker ve
  • 2 Paket Vanilyasekeri bunlar iyice mikserle cirpilir, icine
  • 1 bardak kakao (yarisi normal Kakao yarisi Nequikli Kakaoda ola bilir)
  • 1 bardak Zeytinyagi eklenir iyice cirpilir ve bir bardak üstü icin kenara ayrilir.
  • Diger kalan mazemelere
  • 1,5 bardakdan cok az fazla Süt
  • 2 bardak Un
  • 1 Paket kabartmatozu eklenir ve mikserle cirpilir.


Borcama dökülür ve 170°C yaklasik 20 dakika pisirilir. Firindan cikarildigi gibi, kenara ayirmis oldugumuz bardakdaki mazeme üzerine güzelce yayilir.

Soguduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpilir. Kolay ve pratik bir tarif, herkese tavsiye ederim. Afiyet olsun!
Sakin bana Araplarin dilleri bukadar tatlimi oluyor sormayin:D

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo