2 Ocak 2011 Pazar

Hamsili pilav

Merhaba arkadasla bugün ilk defa bu sekilde hamsili pilav yaptim tüm malzemem olmamasina ragmen yinede cok güzel oldu, hamsiyle yapilirda güzel olmazmi uyyyyyyyy daaaaa!!!

ben pilavi bildigimiz pilay gibi yaptim cünkü diyer malzemelerim yoktu, size tam tarifi veriyorum , sizinde tam malzemeleriniz yoksa bildiginiz gibi pilavi yapin :)

750 gr hamsi,

1 ½ Su Bardagi Pirinç

2 tane kuru sogan,

1 yemek kasigi Tereyag (yada siyi yag istege göre),

2 Su Bardagi Su

1 yemek kasigi Kus Üzümü,

1 yemek kakasigi Dolmalik Fistik,

Yani Bahar, Tuz, Pul Biber

Hazirlanisi :

Hamsileri kilçiklarini çikarip ayiklayarak yikayin, süzülmeye birakin.

Tencerede tereyagini eritin, dolmalik fistiklari ve incecik kiyilmis soganlari bu yagda kavurun. Iyice yikadiginiz pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun. Üzerine iki bardak sicak suyu koyup tuz, yeni bahar, kusüzümü ve pulbiberi ekleyin. Kaynamaya baslayinca atesi kisin pilav pisedursun, o arada suyu iyice süzülen hamsilerin yarisini yaglanmis tepsiye sirtlari tepsiye gelecek sekilde sira sira dizin.

Dizerken ortadan baslayin ki hamsiler günes gibi dizilsin görüntü güzel olsun. Pilav pisince iyice karistirin, hamsilerin üzerine yayin. Kalan hamsileri de ayni sekilde pilavin üzerine dizin. biraz yag üzerine kiyarsaniz daha lezzetli olur, 180-200 dereceli önceden isitilmis firinda hamsiler pembeleþene kadar kizartin.

Sicakken Servis Yapin.

3 yorum:

  1. canım ellerine sağlık hiç tatmadım bu pilavdan ama görüntüsü harika zaten hamsiyi de çok seviyorum. eminim güzel olmuştur...

    YanıtlaSil
  2. Saglik , huzur getirsin yeni yil .Ellerinize saglik afiyetler olsun nefis olmus

    YanıtlaSil
  3. hamsiyi çok seviyorum. ama hamsili pilav hiç yapmadım.sevgiler iyi haftalar canım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo