7 Aralık 2010 Salı

Galeta Unlu Poğaça

Malzemeler

  1. 250 gr margarin
  2. 1 çay bardağı sıvıyağ
  3. 1 çay bardağı yoğurt
  4. 1 yumurta akı
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 5 su bardağı un
  7. 1 tatlı kaşığı tuz
  8. İçi için; 3 patates, tuz, pulbiber, karabiber
  9. Üzeri için; Galeta unu ve yumurtanın sarısı

Yapılışı

  1. İçi için patatesleri haşlayıp baharatlarla karıştırın bir kenara alın.
  2. Hamur için sırasıyla margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu kaba koyun ve yoğurun.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıpiçine patatesli harçtan koyup kapatıp tekrar yuvarlayın. Büyün hamuru bu şekilde hazırlayın.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayıp fırına koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun..

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo