Malzemeler
- 250 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İçi için; 3 patates, tuz, pulbiber, karabiber
- Üzeri için; Galeta unu ve yumurtanın sarısı
Yapılışı
- İçi için patatesleri haşlayıp baharatlarla karıştırın bir kenara alın.
- Hamur için sırasıyla margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu kaba koyun ve yoğurun.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıpiçine patatesli harçtan koyup kapatıp tekrar yuvarlayın. Büyün hamuru bu şekilde hazırlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayıp fırına koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun..
0 yorum: