Emine yengemin bize hazirladigi patlican dolmalari icin kendisine burdan cok tsk.ediyorum
Malzeme Listesi:
- 18-20 adet kuru patlıcan
- 2,5 çay bardağı pirinç
- 2 orta boy soğan
- 2-3 büyük boy domates (kabuklari soyulmus ve rendelenmis)veya konserve domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz, nane
- 1/2 demet maydanoz
- kara biber, tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
üzerine:
- yarım limon
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 2 yemek kasigi sivi yag
Yapılışı:
Dolma içini hazırlamadan önce kuru patlıcanları 15-20 dakika haşlıyoruz. (Patlıcanlar ne çok pişmeli, ne sert kalmalı)
Soganlar soyunur ve ince dogranir sivi yagla beraber iyicene kavrulur ve salcalar eklenir. Domatesler de eklenir , bir cay bardasi su icine döküp kaynayinca maydanoz baharatlar ve pirincide ekler iyice karistiririz. Hafif sulu kivam olmasina dikkat ederiz
Kuru patlıcanların içine malzemeler doldurulur, tencereye ağızları yukarıya gelecek şekilde yanyana dizilirler. (Patlıcanların uç kısımlarını elinizle bir araya getirin. Pişerken malzemenin dışarı taşmaması için) Patlıcanların üzeri icin , bir kasemize sicak su aliriz tuz salca zeytinyağı Limonuda sikar iyicene karistiririz
Patlıcanların yarısına gelecek şekilde su koyulur. Tencerenin içine dolmaların içlerinin dağılmaması için patlıcanların üzerini kapatacak bir tabak koyulur, ve pişirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum: