12 Eylül 2010 Pazar

Kül Kurabiyesi



bu kurabiye bitmis hali cok ilgin oldugu icin vede gören üzerine külmü düktün sordugu icin ben adini kül kurabiye verdim havvacim:))

hamur malzemesi:
250 g tereyag
1 tatli kasigi kabartmatozu
1 paket vanilya
1 1/2 cay bardagi siviyag
1 yumurta
aldigi kadar un

bulamak icin malzeme:
yarim paket pudra sekeri
1 paket vanilya
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi kakao

bütün malzemeler karistirilir ele yapismayan yumusak bir hamur yogrulur. Hamurdan büyük parcalar alinir ince uzun sekil verilir hamura, bir bicakla yan yan baklava dilimi gibi kesilir tepsiye dizilir. Önceden 180 derecede isitilmis firinda beyaz kalacak sekilde pisirilir.

Kurabiyeler piserken bizde bulamak icin bütün malzemeleri eliyoruz.
Pisen kurabiyeleri sicak sicak hemen eledigimiz malzemelere buluyoruz.


Bu kurabiyeyi denemenizi tavsiye ederim cok güzel oluyoragizda eriyor.
Sicak sicak bulamayada dikkat edin yoksa tatsiz olur kurabiyeleriniz cünkü hamurunda seker yok

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo