12 Eylül 2010 Pazar

Kavrulmus Fasulye tursusu


Karadenizlilerin Vazgecemediklerinden biriside fasulye tursusu patadestir helede patates odun sobasinda pisecek ohhhh :)

sogani ince dograyin, bir dolu kasik tereyagila beraber iyicene kavurun istenilirse salcada bir kasik ekleyin ve önceden hazirladiginiz tursularinizi kavurun 5 dk. yanindada haslanmis patates güzel gidiyor

gelelim fasulye tursusu nasil yapilir

1 kg taze fasulye tabiki mevsiminde daha güzel oluyor, cöpünü temizledikten sonra derin bir tencerede kaynamis suyumuza birakalim ve 10-15 dk pisirelim fasulyenin tazeligine bagli fasulye kendiliginden kirilirsa olmustur fazla pisirmeyin erir.pistikten sonrada suyunu süzerek sogumasini bekleriz iyicene soguttukdan sonra temiz sudan tekrar geciririz, ve hangi kabimiza yapmak istiyorsak onu dolduruduz iyicene bastirarak ama ezmeden. su siseleri iyi oluyor 1-2 öyünlük yapiliyor cabukda bozulmuyor.Sisemizi doldururkene isteniliyorsa aralarina sarmisak ve aci biberde atilir, sonrada 1 caybardagi tuzu eritip uzerine tökelim, alabildigi kadar su koyalim ve kapagini kapatalim. en az 3 hafta serin biryerde bekletelim. afiyet olsun

ben 1 kg. fasulyeyle verdim tarifi ama bizim evde en az 10kg yapilir yani okadar cok sevilir :))

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo