
Bu yaptigim köftede cok kolay vede deyisik oldugu icin sizlede paylasmak istedim, kayseri köftesiymis :))
üzerine domates dilimleri normalde ekleniyor ama ben kis aylarinda domates almayi sevmedigim icin kirmizi tatli biber dilimlerini tercih ettim:)
MALZEMELER:
- 5 tane orta boy patates
- 400 gr kıyma
- 1 tane yumurta
- 1 tane küçük boy soğan
- 1′er çay kaşığı karabiber, kimyon ve kırmızı pulbiber
- 1 tutam maydanoz
- 1 kahve fincanı su
- 4 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek
- tuz, kızartmak için sıvıyağ
- Üzeri için domates
YAPILIŞI:
- Patatesi soyun, bir 1cm kalınlığında hakla halka kesin ve iyice kızdırılmış bol yağda kızartın.
- Kızaran patatesleri kalın bir kağıt havlu üzerine çıkartın ve bir kenarda bekletin.
- Kıyma, galeta unu, çok küçük doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, su, tuz ve baharatları iyice özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. 18 tane yuvarlak ve hafif bastırılmış köfte hazırlayın.
- Köfteleri çok az yağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
- Orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Üzerine bir halka patates ve patatesin de üzerine bir tane köfte gelecek biçimde dizin.
- Köftelerin üzerine bir parça domates koyun ve gerekirse kürdanla tutturun. (ben üzerine domatesli sos yaptim ve öyle firina verdim)
- 180 dereceli fırında domatesler hafif eriyene kadar pişirin ve üzerine maydanoz serpip servis edin.
Not:Bu ölçülerle 18 tane köfteniz olacak.
Tafirinide yesilkivi.com dan aldim
ELLERINIZE SAGLIK BENDE BIR KAYSERILIYIM AMA ILK KEZ GÖRDÜM :)
YanıtlaSilTarif icin tesekkür ederim.Yarin insallah yine yapcam.
YanıtlaSilDegisik tarifler her zaman misafirler icin iyi oluyor.