12 Eylül 2010 Pazar

Rote Grützeli yaspasta



Yine deyisik bir pasta daha Havvacimdan

Rote grütze ahududu, bögürtlen, kiraz, frenk üzümü ... gibi meyvelerin koyu kivamli hali.
yani biraz visne suyula, sekeri ve nisastayi kaynatip koyu bir kivama getiriyorsunuz icinede istediginiz meyvelerden atip birazda limonsuyu SIKIyorsunuz. Türkiyede hazir satilani varmidir bilmiyorum. Ben kendim ugrasmiyorum hazir satilandan aliyorum.


5 yumurta
200g seker
150g un
1-2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. Öceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin bir kürdanla kontrol edin. Kürdan kuru cikarsa pismis demekdir hamur yapisirsa biraz daha pismesi gerek.
Kek sogutulur 3'e bölünür.

800 ml Schlagsahne (sivi krema)
200 g Qurk (40% yagli) (labne)
6 paket vanilya
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)

Önce Schlagsahne, vanilya ve sahnefest bir kaba alinir mikserlen biraz koyulasana kadar cirpilir.
Biraz koyulastikdan sonra icine Quark katilir biraz daha cirpilir.

Dosenisi:
1. 1.kek (pandispanya)
2. kekin ustune Rote Grützenin yarisi
3. uzerine kremadan surulur
4. 2.kek (pandispanya)
5. yine krema sürülür
7. 3.kek (pandispanya)
8. geri kalan krema pastanin uzerine ve kenarlarina surulur. Kenarlari duzlenir.
9. 1 kutu sivikrema, 1 paket krema sertlestirici, 1 paket vanilya bereber cirpilir Pastanin kenarlarina resimdeki gibi SIKIlir.
10. Ortasina geri kalan Rote Grütze sürülür.
11. Kenarlari eritilmis cikolatayla süslenir

Bir gece önceden yapmanizi tavsiye ederim

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo