16 Eylül 2010 Perşembe

Elmali kek



Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr eritilmiş tereyağ
2,5-3 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 elma

Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserle 4-5 dakika çırpın. Eritilmiş tereyağına sıvıyağ ekleyerek ılınmasını sağlayın. Çırptığınız yumurtalara,yağ karışımını, sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Tarçın ve cevizi ekleyip, 1-2 dakika daha çırpıp, yağlanmış kalıba yada tepsiye dökün. 1 elmayı ince dilimler halinde doğrayıp, üzerine dizin ve 180 derecede pişirin.

http://kayserimutfagi.blogcu.com

Elmali keki bu siteden aldim tek farkli olarak ben elmalari sekerle tarcin karisimina bulayip kekin üstüne diziyorum.
Bu sekilde yapinca elmalar coook lezzetli oluyor.
Benim gibi elmali pastalara karsi cazibeniz varsa mutlaka bu keki deneyin :)

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo