16 Eylül 2010 Perşembe

Kremali kadayif


Bu tatli süper oluyor, daha öncede bunu yapmis ve tarifini eklemistim ama havvacim biraz daha deyisik yaptigi icin bunuda ekledim:

Gelen misafirlerimde bayildi bizde bayildik denenmis onaylanmis. Denemek isteyen varsa gönül rahatligiyla deneyebilir. Yalniz bu tatliyi bir gün önceden yaparsaniz yumusar

Malzemeler:

  • 300gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Hazırlanması:

  1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
  2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Muhallebi Malzemeleri:

  • 1kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket (süt paketinde) krema

Hazırlanması:

  1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
  2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin

portokalagaci.com dan alinmisdir kendilerine burdan tsk.ediyorum

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo