16 Eylül 2010 Perşembe

Carsaf Böregi




slm arkadaslar Bu hafta burda okullar tatile girince bizde misafirlige gittik, Emine halamiz bize neler neler hazirladi kendisine burdan coook tsk.ediyoruz. Kendisinin carsaf böregini cok sevdigimi söyleyince beni kirmayip carsaf böregi yapti bende hic kacirirmiyim yapilisini cektim sizlerlede paylasa bilmek icin ellerine saglik Emine halacim cok güzeldi hersey.

Malzemeler:

icine: 500g ispanak yikanip ince dogranmis , 3 ince dogranmis sogan, beyaz peynir, kizmizi biiber hepsini iyicene karistirin

üzrine: 2 yumurta 3 yemek kasigi yogurt

hamuru icin 5 su bardagi un, 1/2 cay bardagi sivi yag, tuz, 1 P. kabartma tozu suyla iyicene yogrulacak cok kati hamur olmucak.

1. resimde oldugu gibi bezeliyelim ve dinlendirelim ,

diyer yandanda 1/2 p.margarinle 1/2 tere yagini eritelim sogumaya birakalim,

2. resimde oldugu gibi bezelerimizi acalim üzerini sivi yagla yaglayip diyerinide acalim üzerine koyalim ,bezeler bitene kadar ayni islemi tekrarlayalim.

3.resimde oldugu gibi acmis oldugumuz bezeleri yaglanmis tarafi üste olarak carsafimizin üzerine alip büyütmeye calisalim yirtilirsada önemli deyil.

4. resimde oldugu gibi icine ic malzemeleri yayalim ve eritmis oldugumuz yagimizdanda üzerine gezdirelim.

5-6 resimde oldugu gibi yufkamizi önce ortadan bölelim ve önce carsafin bir yanin kaldirip yufkamizi yuvarlayalim sonrada ayni islemi diyer tarafda yapalim

7- 8 resimdede oldugu gibi tepsiye dizelim ve üzerine yumurta ve yogurt karisimini üzerine sürelim

önceden isitilmis firinimizda üzeri kizarincaya kadar pisirelim .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo