16 Eylül 2010 Perşembe

Laz böregi



Bu tatliyi 10 gün önce yaptim ama ancak ekleye bildim arkadasim http://naliya.blogcu.com/ almistim cok kolay vede cok lezzetli bir tarif herkesin denemesini bende tavsiye ederim burdanda arkadasima coook tesekkür ediyorum
LAZ BÖREĞİ MALZEMELERİ
bir paket hazır baklavalık yufka

Muhallebisi için;

* 4 su bardağı süt,
* 5 yemek kaşığı un,
* 2 yemek kaşığı nişasta,
* 5 yemek kaşığı şeker,
* 1 kaşık tereyağı
* 2 yumurta nın sarısı

Şurubu için;

* 2 su bardağı su,
* 1,5 su bardağı şeker,
* yarım limon

LAZ BÖREĞİ HAZIRLANIŞI
Süt, un, nişasta ve şekeri muhallebi haline getirene kadar pişir. Bir yemek kaşığıtereyağını koy, l. sonra 3 yumurtanın sarısını çırp ve muhalleiye koy, iyice karıştır. dinlendirmeye al
yufkalarımızı 10 cm genişliğinde şeritler halınde keselim şeritlerden 5 kat üst üste koyalım ve arasına yarım kaşık hazırladığın muhallebiden koy.üçgen şeklinde sar.
üstünü yağla ve fırına ver. Şerbet soğukken tatlı sıcakken şerbeti dök.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo