10 Ağustos 2010 Salı

Bademli Cikolatali Pasta



Havvacim elleri saglik iyiki kermesiniz varmis:))

Malzemeler:

keki:
5 yumurta
200g seker
150g un
1-2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. Öceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin bir kürdanla kontrol edin. Kürdan kuru cikarsa pismis demekdir hamur yapisirsa biraz daha pismesi gerek.
Kek sogutulur 3'e bölünür.

Resimde gördügünüz bademli cikolatadan dograyin, zevkinize kalmis ne kadar cikolatali severseniz okadar cok dograyin

800 ml Schlagsahne (sivi krema)
200 g Creme fraiche
6 paket vanilya
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)

Önce Schlagsahne, vanilya ve sahnefest bir kaba alinir mikserlen biraz koyulasana kadar cirpilir.
Biraz koyulastikdan sonra icine Creme fraiche katilir biraz daha cirpilir.

Dosenisi:
1. 1.kek (pandispanya)
2. kekin ustune kremadan sürülür, biraz bademli cikolatadan serpilir
3. 2.kek (pandispanya)
4. yine krema sürülür, biraz bademli cikolata serpilir
5. 3.kek (pandispanya)
6. kremadan biraz SIkma torbasina koyuyouz
9. geri kalan kremaya 1-2 yemek kasigi kakao ve 3-4 yemek kasigi süt katip tekrar cirpiyoruz
10.pastanin üstüne ve kenarlarina kakaolu kremayi sürüyoruz.
11.SIkma torbasindaki kremayla pastanin üst kenarisüslenir

Uzerinide yine dogranmis bademli cikolatayla süslüyoruz. Kenarlarinada eritilmis cikolata akitiyoruz

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo