11 Eylül 2010 Cumartesi

Firinda Etli Sebzeli Pilav


Malzemeler:


2 su bardagi pirinc

400kg kuzu eti

5 tane orta boy patates

3 tane havuc

5 tane yesil biber

3 tane defne yapragi

karabiber, tuz

Yapilisi:

Önce etleri küp dograyip kendi suyuyla iyicene pisirelim,
sonrara 10dk. sicak suda beklettigimiz pirinclerimizi iyicene yikayip ac tereyaginla kavurup 1 1/2 su bardagi suyunuda ekleyelim kaynamaya baslayinca önceden pisirmis oldugumuz etleride ve tuzunu ekleyip üzerinede defne yapragini koyalim hic karistirmadan kisik atesde pisirelim.

Bu aradada patatesleri ,havuclari ve biberleri küp küp dograyip sivi yagda ayri ayri kizartalim Mutfak pecetesinin üzerine alalim yagini ceksin diye ,sonrada tuzunu ve karabiberlerini zevkimize göre ekleyelim,

Pisirmis oldugumuz etli pilavimizin üzerinden defne yapraklarini alalim ve bir borcama dökelim üzerine patadesleri onun üzerinede havuclari en son olarakda biberleri döseyelim , firinda 20dk. daha pisirelim.

afiyet olsum



0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo