26 Temmuz 2010 Pazartesi

Kremali Havuclu Kek


Malzemeler:
4 yumurta, 2 su bardagi seker, 2 su bardagi un, 1 su bardagi cekilmis ceviz,
1 su bardagi rendelenmis havuc ,
1 P.kabartma tozu, 1 tatli kasigi tarcin,
1 cay bardagi siviyag
Kremasi icin:
2 su bardagi süt, 2 corba kasigi nisasta, 1 cay bardagi seker,
60g Margarin, 1 P.Vanilyasekeri
Yapilisi:
1 . Yumurta ve seker iyice cirpilir.Icine ceviz , tarcin ve havuc katilir ,sivi yag karistirilir.
Elenmis un ve kabartma tozu birlikte ilave edilir
Malzemeler sadece birbirine karisacak kadar karistirilir.
(un ve kabartma tozunu ekledikten sonra fazla karistirilmaz)
2. Hazirlanmis kek karisimi yaglanmis tepsiye bosaltilir. Sicak firinda pisirilir.
Kremanin yapilisi:
1. Nisasta,1cay bardagi süt ile ezilir. Sonra süt ve seker ilave edilir , göz göz oluncaya kadar sürekli karistirilarak pisirilir.Ocaktan alinir ve sogumaya birakilir.
2. Margarin (eritmeden) ve vanilya ilave edilip, 5-10 dakka cirpilir.
3. Pisen kek ikiye bölünür . hazirlanan kremanin yarisi birinci parcaya sürülür, digger kek kremanin üstüne konup,kalan krema üzerine sürlür.
Not.Ben kramayi icine koydum üzerine sadece putra sekeri eledim.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo