1 su bardagi süt, 20g yas maya, 1 tatli kasigi seker,
4 yemek kasigi siviyag, 5 su bardagi un
tuz
Harci icin:
250g kiyma , 1 orta boy sogan, domates suyu,
mantar, kasar peynir
kekik, fesleyen, karabiber
,tuz ( varsa hazir pizza baharati ), 1 paprika
Yapilisi:
genis bir kapta ilik süt ve sekerle mayayi eritin bir kac dakka dinlendirdikten sonra yag tuz ve unu ekleyin yogurmaya baslayin gerekirse ilik suda eklenebilinir ve yogrulur
mayalanmasi icinde üzeri kapanir ve sicak bir yerde hava almiyacak sekilde dinlendirilir.Hamurumuz dinlenirkene harcini hazirlayalim.
sogan ince dogranir ve sivi yagla kavrulur,kiymada eklendikden sonra 3-4 dakka daha kavrulur domates suyunu ve ince dogranmis mantarlari ve baharatlari tuzu eklenir ve ocak kapatilir.
Mayalanan hamurumuzu acalim ,yaglanmis bir tepsiye koydukdan sonra önce
kiymali harcimizi, sonrada ince dogradigimiz paprikamizi üzerinede kekik serpin,son olarakda kasar peynirini serpin ve kizaranakadar 180C de pisirin afiyet olsun
Not : kiyma yerine (balik , salam, sucuk, sosis,) kullanilabilir ama bunlar kullanilirsa kavurmaya gerek yok
sirasi : önce domates suyuyla baharatlari ve tuzu sos yapin ve acilmis hamura sürün sonra herne kullanacaksaniz onu fizin üzerine paprika kasar dizin ve firina verin.
0 yorum: