2 Temmuz 2010 Cuma

Cikolatali yaspasta


BU BENIM YIYENIM HAVVA YA YAPTIGIM SÜPRIZ DOGUM GÜNÜ PASTASI AMA
KENDI TATINA BAKAMADI SADECE RESMINLE AVUNDU

Malzemeler:
Pandispanya icin:

5 yumurta
200g toz seker
150g un
1p.kabartma tozu
200g bitter cukolata

Kremasi icin1000g schlagsahne (krema)
50g seker
200g bitterschokolade (pasta icin koyucukolata)
Süslemek icin:
200g vollmilchschokolade (pasta icin sütlü cukolata)
YAPLISI
Bir gün önce yapmaniz gerekenler!!!!
Birgün önceden kremasi hazirlanirki iyice sogumus olsun.
200g bitterschokolade (pasta icin koyu cukolata) 200g kremayla kücük bir tencerede isitilir cukolata eriyinceye kadar iyicene karistirin vede sogumaya birakin.(iyicene sogumazsa istenilen kremayi elde edemezsiniz)
Pastayi süslemek icinde
Yine birgün önce
200g vollmilchschokolade (pasta icin sütlü cukolata)Su buharinda eritin ve yagli kagida ince bisekilde uzunlamasina serinSertlesmesini bekleyin.Istenilirse pantispanyada bir bunönce yapilir, ben genelde öyle yapiyorumSonrada hepsini bulusturup mükemmel bir pasta ortaya cikariyorumJ
Pandispanya keki yapilisi:
4yumurtayi 200g toz sekerle iyicene cirpin köpüklesene kadar150g un vede 1 p.kabartmatozunu eledikden sonra yumurta karisiminaYavasca cirparak ekleyin200g cukolotayi su buharinda önceden eritin ve onuda kek hamuruna ekleyinPasta kalibina yayin180C önceden isitilmis firinda 25-30dk pisirin

15 dk. Önce sakin firini acmayin kekiniz cökerSoguyuncada 3 bölün ister bir telle istersenizde bicakla bölün
NOT:genelde Pantispanyanin yumurta sarisi vede beyazi ayri cirpilir ama ben beraber cirpiyor vede cok fazla cirpinca ayni sonucu elde ediyorum
Krema yapilisi:
800g Schlagsahne (sivi kremayi) 50g sekerle iyicene cirpinTam koyulasmasin , bir gün önce hazirlayip sogumaya biraktiginizKremalicukolata karisimini yavas yavas diyer kremaya karistirin.Süsleme torbasina 50g kadar krema alin diyerini3 ayirdigimiz Pantispanya kekine bölerek her katina sürülürDisinada güzelcene sürülür.Süslemek icin erittigimiz cukolatayida ras gele bölerek pastamizin disina süs yapalimÜzerinede ayirdigimiz kremayla süleye bilirisinizBir gün dinlenen yaspastalar herzaman daha lezzetlidir unutmayinJ
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Merhabalar!!

    ne kadar guzel cici bir siten var oyle!! Emegine sagli kcanim!! pasta harika gorunuyor. Ellerin dert gormezsin !Basarilarin devamini diliyorum

    YanıtlaSil
  2. CANIM VAKIT BULDUKCA GEZICEM BLOGUNU.ZATEN IZLEMEYE ALDIM .PASTA COK GUZEL.ELLEİNE SAGLIK

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo