2 Temmuz 2010 Cuma

Muzlu pasta

Bu benim 9 yasinda ilk yaptigim pasta ,ama halen ailece cok seviyoruz

Malzeme

Kek malzemeleri:

4 Yumurta
4 yemek kasigi sicak su
100g tozSeker
100g un
1 P. kabartma tozu

Krema malzemeleri :

500l süt
50g un
100g toz seker
2 muz

Üzerine hindistan cevizi

kekin hazırlanması:

100g toz şeker 4 yumurta ve 4 yemek kasigi sicak suyu mikserle iyicene köpükler olusana kadar cirpin . Ayrı bir kapta 100g un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın.Yumurtalara unu azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.

karısımı yaglı kagıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karısım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kasıgı yardımıyla yaglı kagıdın tamamına karısımı yayın.) önceden ısıtılmıs 180C fırında kekin üzeri kızarana kadar pisirin. (10-14dk icinde piser.)

kek pisince fırından çıkarıp hala sıcakken yaglı kagıt yardımıyla gevsek bir rulo yapın ve sardıgınız yaglı kagıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (cok sıkı sararsanız kek yırtılır)

kremanin hazirlanisi:

500l sütü 50g un ile kaynayana kadar karistirin,kaynadikdan sonrada 100g toz sekeri ilave edin ve 5dk. Pisirin ara sira karistirarak hafifnilik olmasi saglayin.

ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklasık ücte ikisini icine sürmelisiniz)kekin genisligine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan tasacak, kasıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.

üzerine hindistan cevizi serperek sogumaya birakin

Afiyet olsun

2 yorum:

  1. harika gorunuyor, oglumun dogum gunune deneyecegim. Meral

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo