13 Mart 2013 Çarşamba

Madalinli kremali Penir Pastasi

Izleyicim Rahime hanim cok güzel bir tarif bizimle paylasti kendisine cok tsk.ediyorum , ellerine saglik , kermesimiz yaklasiyor deniceklerimin arasinada girdi bu pasta :)


kek mazemesi icin
  • 5 tane yumurta,
  • 6 yemek kasigi su,
  • 1paket küchle biskuit perfekt,
  • 175 g seker,
  • 1 paket vanilya sekeri,
  • 75 g ni$asta,
  • 1 kahve kasigi tepeleme kabartma tozu,
ic mazemesi icin
  • 1 kutu mandalin 175 g
  • ,600 g taze krema,
  • 1 paket san apart,
  • 500 g magerquark, 
  • 2 kasik seker,
  • 1 paket vanilya sekeri,
  • 1 limon kabugu rendesi
üzerine pudura sekeri

yapilisi
yumurta,su,seker, vanilya,küchle bikuit perfekt en az 5 dakika cirpilacak.
un,ni$asta,kabartma tozu katilir biraz daha cirpilir yuvarlak formlu firin kabina döküp önceden isinmis firinda 180-200 derecede 25-30 dakika pisirilir not:her firin ayridir dikkat etmek gerek.kek pisince sogutup ikiye bölünür ve üst bölüm 12 dilime ayrilir
ic mazemeler: krema ve san apart cirpilir magerquark, 2 kasik seker,1 vanilya, 3 kasik mandalin suyundan,limon kabugu rendesi,madalina karistirilir. kekin alt parcasini kelepceli firin kabina yerlestirelim ic mazemesini de onun üstüne düzgün bir sekilde döküp üstüne dilimledigimiz kek parcalarini koyalim pudra sekeri ve mandalinle süsleyelim. afiyet olsun

Not : tarifimizde biskuit perfekt ve San-apart var bende hic kullanmadim ama merak edenler icin paylasiyorum 

22 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Birde yabancı malzemeler olmasa :))) Ellerine sağlık canım izleyicin Rahime hanımın. Çok güzel ötesi bir pasta...

    YanıtlaSil
  3. görüntü harika canım eline sağlık meyveli kekler herz aman favorim

    YanıtlaSil
  4. Canim benim, arkadasinin ellerine saglik ama bizimle yabanci malzemeleri fotografli paylasma imkanin var mi? Mesela "san apart" nedir, bisküvi, nasil bir bisküvi... Pastayi cok begendim, denemek isterim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkürler güzel kardesim.... Simdi anladim, neleri alacagimi... Sevgilerimle,

      Sil
  5. bu kadar mandalinanin içinde mutlaka yapmam gerek :) tesekurler!

    YanıtlaSil
  6. yorumlar icin cok tsk.ederim arkadaslar yine beklerim ;)

    YanıtlaSil
  7. merhaba refhiye hanim ben zeynep siteniz gezinirken gordum cok super tarifleriniz var size bir sorum olacakti schmanli pastayi denemek istiyorum ama schand kac gr olackti birde alt kataki hamur kek kivamai yoksa kulak memesi bir tarz hamurmu cavaplarsaniz sevinirim sagol sevgilerimle belcikadan selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben refiye deyilim refiye schmandli pastayi yapan arkadasim, Benim adimda Zeynep adasiz yane :)
      o pastayi ben yapmadim ama 4 kutu yazili her kutuda 200g schmand var yane 800g schmand olmasi gerekiyor, hamurda dediginiz gibi kulak memsi yumusakliginda veya kurabiye hamuruna benzeyen bir hamur oluyor, Sayfami begendiginize sevindim yine beklerim

      Sil
  8. Selam Zeyneb!
    Ne zamandir bu pastayi yapmak istiyordum fakat tarifi kaybetmistim.Rahime hanima cok tessekkürler.Yarin en kücük oglumun yasgününü kutlayacagiz.Ikinci pasta olarak ne yapacagimi bir türlü karar veremiyordum.Tarif iyi denk geldi.tekrar tessekkür ederim.
    Emine C.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oy oy okadar büyüdümü o ya bir türlü görüsemedim , Allah daha uzun ve saglikli ömürler versin ins. Kocaman öpüyorum oglunu

      Sil
  9. kusura bakmayin ceapladiniz icin cok sagol yarin ilk isim denemek olacak insallah super tarifleriniz var hangisini denesem kara eremiyprum suppperzsinn mandalinali pastayi denemek isterim malesef burda resimdeki malzemelre yok uzuldum hscakiln

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nerde yasiyorsunuz siz söyleyin ben bu pastayi size nasil yapacaginizi yazarim

      Sil
  10. gerçekten malzeme sıkıntısı olmasa kesinlikle denenmesi gerekli bir pasta ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Zeynep!
    Yine benim.Bir sorum olacakti'da.Kremasina 1 paket san apart giriyor yaziyor.Gercekten o kadar cok giriyor'mu.Hemen cavaplarsan sevinirim.
    Simdiden tessekkürler.
    Emine C.

    YanıtlaSil
  12. Zeyneb yine ben.Un miktarini yazmaya unutulmus.Ve su sicak'mi soguk'mu olacak.Ben 100gr un ve ilik su kullandim,ins.dogrudur.
    Emine C.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminecim ben bu pastayi hic yapmadim suyun sicak olmasi yazili deyil soguk olmasi lazim,icinde biskuit perfekt oldugu icin un kullanilmiyor canim, san apart öyle yaziyorsa öyledir :))

      Sil
  13. ellerine sağlıkk canım..
    bir dilim aldım kii.;)
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  14. ben zeynep adsiz olarak mail atmsim ben belcikada yasiyorum eger anlatirsaniz sevinirim ama burda resimdeki malzeler yok nasil olacaki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep belcikada malzemeler var ama tabiki degisip isimdedirler isimlerini bilemicem ama san apart yerine krema sertlestirici kullanilabilinir.
      biskuit perfekt bulamazsan kendin yapman gerekir tarifinide yazim
      Zutaten
      4 yumurta
      120g seker
      1 P Vanilyasekeri
      1 tatli kasigi limon rendesi
      1 tutam tuz
      120g un
      1tatlikasigi kabartmatozu
      Yapilis:
      yumurta limon rendesini ve sekeri krema haline gelenekadar cirp sonra diger malzemelerin hepsini bir kasede karistirip yavas yavas yumurtalara karistir.önceden usutulmis firinda 180derecede pisirin. kekiniz soguyunca ikiye bölün ve arasina kremanizi sürün yukarda yazili oldugu gibi

      Sil
  15. Arkadaşının ellerine sağlık.Nefis bir pasta ama malz.bazıları bana yabancı geldi.Sanırım yurt dışına ait.

    İzlemeye neden alamadın bilemedim,kontrol ettim bir sorun yok.Bazen ben de izlemeye aldığım bloglarda sorun yaşıyorum.Tekrar deniyorum.Tekrar denediğinde inşallah olur canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo