Gercektende hamarat bizim arkadasimiz bir istegimde beni kirmayip tam 4 tane tarif yolladi etkinligimize mutlaka izlemeye almaniz gerekiyor artik :) Hamaratiz
Malzemeler:5 adet orta boy patates
3 adet yufka
yarım demet maydanoz
1 yumurta sarısı ( istege göre üzerine sürmek icin)
1 çay bardağı sıvı yağ
pul biber
tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcı hazırlayacağız.
Bunun için patatesleri haşlayın, daha sonra haşlanmış olan patatesleri rendeleyin. İçine yarım demet maydanozu ince ince doğrayıp koyun. Daha sonra pul biber ve tuzunuda ilave ederek karıştırın.
Diğer tarafta bir kaseye 1 çay bardağı sıvı yağı koyun ve üzerine bir o kadarda su ekleyin.
Yufkaları düz bir zemin üzerine üst üste açın. Ortadan ikiye kesin.
Daha sonra bir kaşık yardımı ile yağ ve su karışımından yufkanın üzerine serpin.
Onun üzerine hazırladığınız patatesli harçtan yufkanın her yerine serpiştirin.
Yufkanın kısa kenarından başlayarak oklavaya sarın.
Sardıktan sonra yufkayı iki ucundan içe doğru sıkarak büzün.
Yuvarlak bir tepsiye sarmal şekilde dizin.
Yufkanın kalan tüm parçalarını bu şekilde yapın ve ard arda dizin.
(istege göre Üzerine yumurta sarısı )ve isteğe göre haşhaş, susam veya çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk. kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
canım merhabalar.
YanıtlaSilama bu tarifte yumurta sarısı var..:((
ben mi yanlış görüyorum yoksa..
daha hassas ve temkinli olmalıyız bu konuda.
sağlık söz konusu çünkü..
inşallah bir tarifim ile katılmak istiyorum bende.
cumaya kadar mı süre?
evet arkadasim cuma gününe kadar devam edecez , evet bende simdi gördüm yumurta sarisi var ama sadece üzerine sürülüyor onu sürmedende pisebilir tabiki simdi bunu yazacam tarife
Sil