Bazlamadan pizza yapmak kolay ve zevkli bir tarifdir.
Dışarıya gitmeye gerek yoktur pizza yemek için
Tabi ki pizzacılar sizin bu yaptığınızı duyarsa
-vayyy demek evde pizza partisi haaa
diyerek, kavgaya gelmezlerse
MALZEMELER:
1 adet bazlama
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası( acı olabilir)
sucuk
zeytin
kaşar peyniri
biraz kekik
az yağ
YAPILIŞI:
Bazlamayı ikiye ayır.
Diğer taraf dan salçaları az su ile sulandır.
Bu karışımı bazlamanın iç kısmına sür üzerine az kekik serp.
Suçukları doğra bazlamaya sıra sıra diz.
Zeytin çekirdeklerini çıkart onuda diz
En üste kaşar peynirini rendele ve malzemenin üzerine gezdir.
Az sıvı yağ gezdir üzerine
Fırına ver,üzeri pişince çıkar.
Bazlamanın diğer yarısını da aynı böyle hazırla
Afiyetle ye
Afiyet bal şeker olsun
Etkinlik için yaptığım tarifim yayında canım alabilirsiniz.
YanıtlaSilFotoğraf adresi:
YanıtlaSilhttp://farm9.staticflickr.com/8186/8400593083_79e3375ac1_z.jpg
Kerebiç
Malzemeler
200 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçi için:
1 kase iri dövülmüş ceviz veya yeşil fıstık , tarçın
Arzuya göre hindistan cevizi ve susam ekleyebilirsiniz.
Üzeri için :
pudra şekeri
Yapılışı:
Hamur malzemelerini kabımıza alarak yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle inceltebildiğimiz kadar incelterek ortasına harcımızdan bir tatlı kaşığı koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Kerebiç kalıbınız varsa kullanabilirsiniz bu aşamada (Dilerseniz içli köfte oyar gibi oyarak içerisine harç ekleyebilirsiniz hamurun) Yağlanmış tepsimize dizelim Önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkarınca üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapalım.
kolay gelsin, sevgiler