20 Ocak 2013 Pazar

Yumurtasiz ve Sütsüz etkinliginde BAZLAMADAN PİZZA

Bazlamayi kim sevmezki nefisgörünüyor ama ben hic denemedim,  denemem gerekiyor, yazdim bunuda bir köseye :) Arkadasima cok tsk.ediyorum ve bloguna ugramanizi tavsiye ederek  tiklayin diyorum  Kis Gün Esi

Bazlamadan pizza yapmak kolay ve zevkli bir tarifdir.
Dışarıya gitmeye gerek yoktur pizza yemek için
Tabi ki pizzacılar sizin bu yaptığınızı duyarsa
-vayyy demek evde pizza partisi haaa 
diyerek, kavgaya gelmezlerse
MALZEMELER:
1 adet bazlama
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası( acı olabilir)
sucuk
zeytin
kaşar peyniri
biraz kekik
az yağ 
YAPILIŞI:
Bazlamayı ikiye ayır.
Diğer taraf dan salçaları az su ile sulandır.
Bu karışımı bazlamanın iç kısmına sür üzerine  az kekik serp.
Suçukları doğra bazlamaya sıra sıra diz.
Zeytin çekirdeklerini çıkart onuda diz
En üste kaşar peynirini rendele ve malzemenin üzerine gezdir.
Az sıvı yağ gezdir üzerine
Fırına ver,üzeri pişince çıkar.
Bazlamanın diğer yarısını da aynı böyle hazırla
Afiyetle ye
Afiyet bal şeker olsun


3 yorum:

  1. Etkinlik için yaptığım tarifim yayında canım alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. canim ellerine saglik
    gerçekten çok guzel gorunuyorlar
    bende seni seve seve bloguma beklerim

    bisous bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraf adresi:
    http://farm9.staticflickr.com/8186/8400593083_79e3375ac1_z.jpg

    Kerebiç

    Malzemeler

    200 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    aldığı kadar un
    İçi için:



    1 kase iri dövülmüş ceviz veya yeşil fıstık , tarçın
    Arzuya göre hindistan cevizi ve susam ekleyebilirsiniz.
    Üzeri için :

    pudra şekeri

    Yapılışı:


    Hamur malzemelerini kabımıza alarak yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle inceltebildiğimiz kadar incelterek ortasına harcımızdan bir tatlı kaşığı koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Kerebiç kalıbınız varsa kullanabilirsiniz bu aşamada (Dilerseniz içli köfte oyar gibi oyarak içerisine harç ekleyebilirsiniz hamurun) Yağlanmış tepsimize dizelim Önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkarınca üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapalım.

    kolay gelsin, sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo