18 Ocak 2013 Cuma

Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligimizde Cig Börek


Hayriye ablani yapdigi bu güzel böregi sizlerlede paylasmak istedim kendisinede burdan cok tsk.ler diyorum. Ellerine saglik Malzemeler
  • Hamur:1 Kg. Un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 3 su bardagi su
  • Böregin ici: beyaz peynir , maydanoz
Hazırlanışı
  • Yapilisi:Un, su ve tuz ile hamuru hazirlayin. Ilk önce 3 bardak suyun hepsini koymayin. Un aldikca, birer bardak su ile karisima baslayin. Un kati bir hamur kivami alinca, yine biraz su ilave ederek, sonunda cok sulu olmiyan yumusak ama elede yapismiyan bir hamur olana kadar bu isleme devam edin. 30 dakika üstünü örterek hamuru dinlenmeye birakin.Hamur dinlenirken sizde böregin icini su sekilde hazirliyabilirsiniz: Hamurdan ufak ufak bezeler yapip (tahmini avcunuzun ortasi kadar olsun bezeler) oklava veya merdane ile ufak börek yufkalari yapin. Yufkayi acarken actiginiz yere ve ufak hamur bezelerinin üstüne biraz un serpinki hamur oklavaya veya merdaneye yapismasin. Hafif sulu olan, hazirladiginiz börek icinden, birer yemek kasigi büyüklügünde alarak bu yufkalarin ortasina, yaygin bir sekilde yerlestirin. Yufkalari ücgen seklinde katlayip, kenarlarini parmaklarinizla bastirip catallada süsleye bilirsiniz, kapatin. Bütün bu islemler bittikten sonra bolca sivi yag ile hazirladiginiz büyük bir tavada börekleri alt üst ederek kizartin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo