15 Ocak 2013 Salı

Etkinligimide Ev yapımı hindistan cevizi sütü ve hindistan cevizli donmuş yoğurt


Neler varmis bundan benim hic haberim yoktu ben cok begendim umarim süt yasagi olan kardeslerimizde denerler arkadasimiza bu güzel duyarligi icin cok cok tsk.ediyorum ve ziyretine gitmenizi tavsiye ediyorum Zemberekkusu


Açıkçası hindistan cevizine çocukluğumdan beri bayılırım. Hele hindistan cevizi kokusuna karşı koymam mümkün değil sanırım. Herhangi bir şeyin hindistan cevizi kokulusu varsa  ona karşı ister istemez bir sempati oluşuyor içimde. Dilbert’ın bir bölümünde vardı, yanlış hatırlamıyorsam,  Dilbert bir maviyse ve sevimli ise mutlaka satar mantığı ile mavi bir ördek tasarlıyordu ve bu ördekçik pek  tutuyordu. İşte böyle ben de eğer bir şey hindistan cevizli, küçük ve sevimli ise mutlaka alırım. Neyse efendim, hindistan cevizi sütü de ne zamandır markette görüp, içindekileri okuyunca almaktan vazgeçtiğim bir şeydi, evde yapılabildiğini öğrenince kendim de bir deneme yaptım, sonuç bence gayet başarılı.
Hindistan cevizi sütünü içine bal/şeker katarak, muzla ya da başka meyvelerle ve yoğurtla beraber blenderda milkshake haline getirerek, kahvenize ekleyerek ya da dondurma yaparak değerlendirebilirsiniz.  Sütü yaparken kullandığınız hindistan cevizi rendesini ise benim gibi dondurmaya katarak, tatlılarınızın ve keklerinin içine karıştırarak afiyetle tüketebilirsiniz. İsterseniz yoğurtla karıştırıp yüzünüze de sürebilirsiniz bu arada, cilde pek faydalıymış diyorlar.
Hindistan cevizi sütü
Malzemeler (1 su bardağı hindistan cevizi sütü için) (Tarifin orijinali için buraya tıklayın)
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
  • 2 su bardağı kaynar su
Tarif
  • Hindistan cevizi rendesinin üzerine 1 bardak kaynar suyu dökün, blenderda veya robotta pulse düğmesini 10′ar saniye basarak tırlatın. 3′er defa yapsanız yeter, ama robotun düğmesine basıp bırakıp gitmeyin. Kısa kısa açıp kapatın.
  • Karışımı ince delikli bir süzgeçten hindistan cevizi rendelerinin üzerine bastırarak süzün.
  • Daha sonra 2. bardak kaynar suyu ekleyerek süreci tekrarlayın.

Hindistan cevizli donmuş yoğurt
Malzemeler
  • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Tarif
  • Hindistan cevizi sütü, süzme yoğurt, hindistan cevizi rendesi ve balı karıştırın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Dondurma makinenizin talimatları doğrultusunda donmuş yoğurdunuzu hazırlayın ya da karışımı buzluğa atıp yarım saatte bir çıkartarak güzelce çırpın, 2-3 saat içerisinde donmuş yoğurdunuz hazır olacak.
  • Not: Dondurma makinesi kullanmadan yapacaksınız, hindistan cevizi sütü miktarını azaltın, yarım su bardağı yeterli olur bence. Afiyet olsun.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo