9 Ağustos 2012 Perşembe

şinitsel










Ilk deneyimim oldu bu sinitsel ve daha önce pisirmedigim icin kendime cok kizdim, cocuklarim hele cok sevdiler hergün bundan pisir anne diyorlar :) tavuk gögsü normalde kuru olur ama sinitzelde öyle olmadi, üzeri birde kitir olduki yemede yaninda yat :)
daha cok anlatip ramazanda caninizi cektirmim ama bence denemelisiniz helere ramazanda.

Daha öncede Emine yengem yapmis ve bizimlede tarifini paylasmisti ama bu biraz daha deyigis digerinden, ben 2 kisilik tarifi yaziyorum sizler kisiye göre pisirirsiniz .



2 tavuk gögsü, 2 yumurta, galeta unu, un, tuz, karabiber , 1 bardak süt



kizartmak icinde sivi yag

Yapilis:
Tavuk gögüslerini yikayin ve sassi sekilde ikiye bölün üzerlerini biraz bicakla veya et dövecegiyle dövün. Süt karabiber ve tuzu karistirin tavuk gögüslerini icine 1-2 saat yatirin . Tavuk gögüslerini önce una sonrada yumurtaya son olarakta galeta ununa batirin ve kizgin yagda kizartip mutfak kagidinin üzerine alin, sicak servis yapin.
Not: yaginiz sinitzellerin üzeri kapanacak sekilde olsun .


biz sos yapmadik üzerine ama siz sosda olsun isterseniz cok lezzetli sos hazirlayabilirsiniz

sosicin:

1 orta boy patates, 1orta boy havuc, 1/2 konserve mantar, 2-3 kasik soßenbinder, 200g sivi krema (türkcesini bilmiyorum resmini koydum:)

sos yapilisi:



patatesi ve havucumuzu soyalim .Tencereye dograyalim 2 bardak suyla iyicene pisirip brenderle püre yapalim. Önceden süzmüs vede yikamis oldugumuz mantarlarimizida ince dograyip ekleyelim bir kaynatalim.200g sivi kremayida ekleyip soßebindemizden kasikla ekleyip karistiralim sos kivamini alanakadar tuzunuda ekleyelim şinitsellerimizin üzerine gezdirelim.



afiyet olsun yapanlara yapmiyanlarinda agzi sulansin ben gibi:))

5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık..ev yapımı bir başka oluyor..çocukların favorisi zaten ..ama bizde hiç yok demiyoruz..süper görünüyor..sosunuzu da deneyeceğim,çok orjinal ..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sosla tabiki bir baska güzel oluyor mutlaka deneyin :)

      Sil
  2. En sevdiğim yemeklerden ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. benim çocuklarda çok seviyor,sık yapılan yemek ama bloğumda yayınlamakta tembellik yapmışım
    seninde çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik,bende hic yapmadim. tavukta gögüs kismini sevmem kuru diye ama cok güzel anlattmissin deniycem insallah.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo