Selam Arkadaslar nasilsiniz Ramazana nasil basliyorsunuz heycan varmi bende aslinda bu yil pek yok neden bilmiyorumya hayirlisi olsun ins.
Rabbim simdiden tutacagimiz tüm oruclarimizi ve yapacagimiz tüm ibadetlerimizi kabul ins.
Bu yaptigim beyti tarifini cok sevdigim ve severekte takip ettigim Melek ablacimdan aldim daha ilk tarifi aldigim gün denedim ama sizlerle paylasmak ancak bugüne nasip oldu.
Gercektende cok lezzetli vede doyurucu Ramazan sofralarinada cok yakisacagini düsündügüm icin denemenizi tavsiye ediyorum.
Not: Malzeme ve yapilisi Allah Ne Verdiyse ablamin sayfasindan direk buraya kopi yaptim kendisine cok tsk.ediyorum ellerine saglik canim. Blogunu mutlaka ziyaret edin neler neler var :)
Ben malzemelerin yarisindan yaptim fazla bile geldi :) hee birde taze domates kullandim.
malzeme
4 yufka
1.100 gr kadar kiyma (eti bol olunca lezzeti daha güzel oluyor
1 sogan
tuz karabiber
yufkalari yaglamak sivi yag
sos malzemesi
4-5 yemek kasigi sivi yag
1 kutu konserve dogranmis domates
1 kücük sogan
1 dis sarimsak
tuz karabiber
1 kahve kasigi yemeklik kirmizi toz biber
yarim cay bardagi su
süslemek icin maydanoz
yapilisi
öncelikle kiymamizin icersine sogani cok ince dogruyoruz tuz karabiber ile tatlandiriyoruz
daha sonra sosumuzu ocaga koymamiz lazim ,cünki beyti cok cabuk hazirlaniyor sogutursaniz börek niyetine yemeniz gerekir
tencereye yaklasik 4-5 yemek kasigi sivi yag koyup üzerine sogani ,cok ince dogranmis sarimsagi ve domatesi ekleyin. yarim cay bardagi kadar su ilave edin icersine tuz, karabiber ,toz kirmizi biber koyup pismesi icin ocaga birakin .hafif suyunu cekince ocaktan alabilirsiniz sosumuz hazir ama sicak tutalim
yufkalari tezgaha üst üste gelecek sekilde seriyoruz .ortadan bir kez kesiyoruz .
yarim ay seklinde sekiz adet yufkamiz oldu simdi .her yarim yufkaya elimizle yagliyoruz. aman cok olmasin
kiymanizida göz karari sekize bölün ;) hak gecmemesi adina iyi bir yöntemdir
bir yarim yufkaya yaklasik bir avuc dolusu kiymayi uzunlamasina koyun yufkanizi yuvarlayin
pisirme kagidi serilmis firin tepsisine koyun . böylelikle tüm yufkalari hazirlayip tepsiye dizin .her yufkayi yaglamayi unutmayin sakin .
en son firina koymadan elinizle en üzerine sivi yagdan sürün .
isitilmis 200 derece firina koyup üzerleri hafif kizaracak sekilde pisirin dikkat edin yanmasin .
sicak beytilerinizi tabaga makas yardimi ile kücük lokmalar halinde keserek servise hazirlayin
üzerine hazirladiginiz sostan gezdirip maydonoz ile süsleyin .yanina bulgur pilavi iyi gider benden söylemesi
afiyet olsun ...
ellerine saglik pasam .
YanıtlaSilmasAllah diyorum .
özlemle sarildim ablam .bir dahaki gelisine mutlaka bekliyorum .inan cok üzüldüm buraya kadar geleceksin ve ben yokum :(
dört senedir izine gitmiyordum simdi gidiyorum ama seni göremeyecegim .nasip iste
hayirli ramazanlar dualara talibim
Eline sağlık arkadaşım kolay ve lezzetli bir tarif hayırlı ramazanlar sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,harika olmuş tarifin,,,hemen aldım yayınladım,,,çok teşekkürler gene bekliyorum ama olurmu?
YanıtlaSilselamlar olsun hayırlı ramazanlar vede mutlu hafta sonların...Tarifin burada http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/beyti.html
slmlar, ellerinize sağlık en kısa zamanda denicem inşallah bişey sorucam kıymayı çiğden koyunca fırınlama süresi az olduğu için sorun olmuyor mu kavurup koymak gerekmiyor mu?
YanıtlaSilMerhaba Suna hanim h.g niz sayfama,ramazaniniz mübarek olsun ins.
YanıtlaSilSordugunuz soruya söyle cevap verim bende ilk yaparken aynen siz gibi düsündüm ve korktum:)
ama hicte öyle olmadi harika oldu.
kiymayi kavurursaniz böyle güzel kesemezsiniz.
Simdiden afiyet olsun size :)
benim birtanecik arkadaşım kimseye yoruma ziyarete gezmeye gidemiyorum inan.girip tarif bırakıp çıkıyorum o da zaten aralıklı oluyor.ama seni görünce gelmeden edemedim.çok özlemişim arkadaşım.umarım çocuklar da sen de iyisindir.biz iyiyiz teyzesi büyüyoruz işte.yakında kreşe gidip gelicek benimle.senin traiflerini leziz yemeklerini özlemişim bak.
YanıtlaSilbeytiyi öyle çok severim ki anlatamam bunu.hatta dışarıda yemek yiyeceğimiz zaman beytiyi tek geçerim.ellerine emeğine sağlık canım.oruç oruç canım çekti şimdi.öpüyorum.iyi bak kendine