Merhaba Arkadaslar cok zamandan beri canim degisik bir tatli istiyordu bende uydurmaca bir pasta yaptim ve Güler arkadasimizin bahcesinde arkadaslarimizla bir güzel yedik. Herkesin cok hosuna gitti bende tarifi tek tek vermektense acilen yine paylasima geldim:) umarim sizlerde dener begenirsiniz.
Malzemeler:
kekimiz icin:
- 3 yumurta
- 4 yemek kasigi ilik su
- 160 g seker
- 100g un
- 100g nisasta
- 1p. kabartma tozu
Yapilisi: seker ilik su ve yumurtalar iyice cirpilir. Un nisasta kabartma kozu elenir yumurtalalara eklenip cirpilir firin tepsisine yagli kagit serilir kek hamuru üzerine yayilir. önceden isitilmis firinimizda 180 derecede 15dakka pisirilir
Kremasi icin:
- 450 süt
- 1 paket vanilyapuding
- 200g margarin oda sicakliginda olacak
- iki yumurta sarisi
- Vanilyapudingde seker yoksa 100g seker
Yapilisi: 200g süte vanilyabuding yumurtasarilari ve sekeri ekleyip iyice cirpin. diger sütü ocakda kaynatin diger karisim olan sütü kaynayan süte ekleyip 3-4 tasim kaynatin. üzerini kapatip sogumaya birakin ( ben puding iyicene sogusun diye bir gün önce yaptim ) margarini mikserle cirpin kasik kasik puding ekleyerek devam cirpin. kekin üzerine yayin.
not : ben kremayi cok sevdigim icin bunun iki katini yaptim ama margarini 400g deyilde 300g kullandim.
üzerine: 1kg cilek kücük boy olursa daha bir güzel oluyor.
cileklerin üzerinede jöle yaptim paketin üzerinde yazdigi gibi ( 2p. tortenguß)
Yaaa cok guzel olmus harika:) mutlaka deneyecegim. Tebrikler tesekkurler;)
YanıtlaSilellerine saglik afiyetler olsun ,
YanıtlaSilellerine sağlık canım,çok güzel olmuş,afiyet olsun size...
YanıtlaSilnasil guzel gorunuyor hayatim,bayildim gorsellere,ellerine saglik,sevgiyle.
YanıtlaSilellerinize sağlık,afiyet olsun
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok şık ve leziz görünüyor. Afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
çok güzel olmuş ellerine
YanıtlaSilsağlık canım sevgiler...
canım pasta harika...eline sağlık karnın burnunda hala nasıl yapıyosun bunları kısmetse nezaman doğum....umarım herşey süper gider sevgiler
YanıtlaSilTarifinize bayıldım cok guzel ve hafifi görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSil