23 Mayıs 2012 Çarşamba

74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği 1. tarif belli oldu

Merhaba arkadaslar nasilsiniz, beni soran ve merak eden herkese önce cok tsk.ediyorum sonra meraklandirdigim icin özür diliyorum. Hastaneye yattim ciktim simdi iyiyim cok sükür Blogumla pek ilgilenemiyorum kusuruma bakmayin olurmu. Yorumlarinizi ve mesajlarinizi elimden geldigince cavapsiz birakmamaya calisiyorum. Dualarinizdan eksik etmeyin ins.


Bu arada yaptigim 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliğinin 1. tarif belli oldu arkadasimi kutluyorum ve alacagi hediyeyide güle güle kullanmasini diliyorum.
Blogu ziyaret icin tiklayin fusununmutfagi




Bu lezzetli pastanın tarifini PETUNYALARIMIN sitesinden aldım ziyaret etmek isterseniz buraya tıklayın ben tarif üzerinde biraz değişikler yaptım kendi yaptığım tarifi sizlerle paylaşıyorum
MALZEMELER: 500 g süzme yoğurt
200 ml krema
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı şeker
300 g çilek
3 yemek kaşığı toz jelatin veya 4 yaprak jelatin

KEK İÇİN: 1yumurta+1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay bardağı fındık kırığı ,tarçın

Öncelikle verilen malzemelerle kekimizi hazırlıyoruz ve kelepçeli pasta kalıbına(24 cm) döküp pişiriyoruz kekimizin fazla kabarmaması gerekiyor.
Daha sonra kremayı şekerle birlikte iyice çırpıyoruz ,kremayı ve toz halindeki pudingi süzme yoğurda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Çilekleri rondoda fazla parçalamadan çekip yoğurda karıştırıyoruz ve en son olarak jelatinleri yarım su bardağı ılık suda eritip karıştırıyoruz ve soğuyan kekin üzerine döküp bir gün buzdolabında dinlendiriyoruz ,üzerini ben damla çikolata ve hindistancevizi ile süslüyoruz.


Ben bu tarifi etkinlik için PAŞASOFRAMA gönderiyorum ve arkadaşımada kolay gelsin diyorum.

AFİYET OLSUN...................

4 yorum:

  1. Canım benim Allahım tüm hastalarımıza ve sana, el açıp şifa dileyenlere ŞAFİ ismiyle şifa versin. Bizleri merakta koymayıp haber verdiğin içinde teşekkür ederim. Seni güzel haberlerinle coşkulu yazılarınla bekliyorum. Sevgiyle kal. Allaha emanet ol...

    YanıtlaSil
  2. Kandiliniz mübarek olsun. Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    geçmişler olsun. Kıyamam sana ben.
    Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.Talihli arkadaşımı da kutluyorum.
    Kendine iyi bak.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. selamlar canım geçmiş olsun,inşallah daha iyisindir...çok teşekkürler ilgin içinde yayınladığın içinde emeğine sağlık bu halinle yorduk seni ama hakkını helal et emi,,,öperim selamlar olsun :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo