18 Nisan 2012 Çarşamba

Yöresel Lezzetler Etkinligi ( Patetesli Çörek)

Yöresel yemek etkinligini yapan arkadasimizin blogunada ugramadan gecmeyin, birbirinden lezzetli yemekler yayinlaniyor, kendisinden birtanede bana düsdü:) cok tsk.ler ellerine saglik.
Blogu ziyaret icin tiklayin safiyeile


Yöresel lezzet etkinligimize şükürler olsun arkadaşların birbirinden lezzetli yöresel tarifleriyle 100 . tarifine ulaştık tüm arkadaşların ellerine saglık buram buram yöre kokan yemek tarifleriyle inşallah daha 100 lerce tarife ulaşırız .Bu günkü Yöresel tariflerimizde genel olarak anadoluya ait patetesli çörek çayla ayranla memlekette çokça yaptıgımız doyurucu lezzeti nefis olan patetesli yöresl çöregin tarifini vericem.








MALZEMELER
1 kg un 1 silme yemek kaşığı tuz Ilık su 1 paket yaş maya Sıvıyağ 5 tane patates 1 tane soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz Pul biber İçine koymak için yarım paket margarin
ÜZERİ İÇİN


2 yumurta sarısı Çörekotu
YAPILIŞI



Hamur için maya hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın. Mayayı yarım su bardağı ılık suyla ıslatın ve eritin. Eriyen mayayı da unun üzerine dökün ve ılık sudan azar azar döküp hamuru yoğurun. Kıvamı yumuşak, ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Gerekirse un veya su ilavesi yapabilirsiniz. Hamuru yoğurduktan sonra 1-2 saat mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Patatesler iyice yumuşayınca ocağın altını kapatın. Kabuklarını soyup ezin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencerenin içine göz kararı sıvıyağ koyup doğradığınız soğanları bu yağ ile kavurun. Soğanlar pembeleşince salçayı ilave edin.

Ezdiğiniz patatesleri salçanın üzerine ilave edip 5 dk kadar kavurun. Baharatlarını atıp ocağı kapatın.

Mayalanan hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıp içine harçtan bol miktarda koyun. Her hamurun içine 1 yemek kaşığı margarin koyup hamurun ağzını resimdeki gibi büzün.

Yaptığınız çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Yumurta sarılarını çırpıp hamurların üzerine sürün. En son çörekotunu serpip 200C fırında 45 dk pişirin.Çay veya reçelli yogurtla servis yapa bilirsiniz

Afiyet olsun
Bende bu tarifimi sevgili arkadaşım paşasoframın etkinliğine gönderiyorum..kolaylıklar diliyorumm:))))

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo