25 Nisan 2012 Çarşamba

TAVUKLU PİLAV

Özledigim tatlardan birtanesi,, evde tavuk benden baska seven olmadigi icin tavuk cesitlerini anca misafirim gelince pisiriyorum. Arkadasima tüm tarifler icin tsk.ediyorum.
Blogu ziyaret icin tiklayin Gülün Mutfagi


MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz,
YAPILIŞI
Pirinç tuzlu sıcak suyla ıslatılıp bekletilir .
3 kaşık tereyağ eritilir, pirinçler yıkanıp tereyağına ilave edilir, tuzu eklenir 10 dakika kadar kısık ateşte kavrulur 2 su bardağı sıcak tavuk suyu ve 2 su bardağı sıcak su eklenip pişmeye bırakılır,suyunu çekince temiz bir kağıt havlu örtülerek 10 dakika kadar demlenmesi beklenir bir kalıba önce etler sonra pilav eklenip iyice yerleştirilir bir servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo