25 Nisan 2012 Çarşamba

milföy pasta

Milföy hamuru herzaman kurtarici olarak görürüm :)arkadasimizda kurtaricimizla güzel bir tafir yollamis.Kendisine cok tesekkür ediyorum
Blogu ziyaret icin tiklayin Mehtap


*9 kare milföy,
*2,5 bardak süt,
*1 çaybardağı tozşeker,
*yarım çay bardağı un,
*1 tatlı kaşığı buğday nişastası,
*3 yumurta sarısı,
*1 paket vanilya,
*1 tatlı kaşığı tereyağ,
*1 adet muz,
*üzeri için pudra şekeri.

Milyöy hamurlarını merdane ile unlayarak biraz inceltip,ortadan ikiye keselim.
Fırın tepsisine dizip,çatalla üzerlerini delip,180 derece ısıdaki fırında pişirelim.
fırından çıkıp soğumaya alalım,üzerlerini biraz bastıralım.(benimkiler biraz kabarık oldu)
Krema;
-yumurta sarıları,un ,şeker,nişasta,vanilya bir tencerede süt ilavesiyle karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tereyağını ilave edip hızla çırpılır.
-Milföylerin arasına sürülüp,üzerine ince kesilmiş muz dilimleri yerleştirilir.
-Üçer katlı ya da ikişer katlı olarak hazırlayabilirsiniz,
-üzerine bolca pudra şekeri eleyerek çaylarımızın yanına alabiliriz..

Tarifimi Paşasofram'a 74.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için gönderiyorum.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo