8 Nisan 2012 Pazar

Sekerpare


Nuray arkadasimin 2.tarierek yaptigim ve ev halkininda cok severek yedigi tatlimiz Sekerpare.

malzemeler:

1. Hamuru
* 1 paket margarin, oda sıcaklığında
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 4 yemek kaşığı irmik
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
* 2 yumurta
* 4 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu

2. şerbeti
* 3 su bardağı şeker
* 4 su bardağı su
* yarım limonun suyu

3. üzerlerine:
* fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.

3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.

2. Ateşten alıp ılıtın.

3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
Bunu ben portakal agaci sitesinden almisdim yazdigi gibi eklyiorum ama denedim resim benden;)


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo