13 Nisan 2012 Cuma

Kaseleriyle Yenilen Mercimek Salatası İçi Dolgulu Patates Topları

Sunlarin güzelligine bakinya el emegi göznuru diye buna derler herhalde:)) Arkadasim cok ugrasmissin ama gercektende harika olmuslar ellerine saglik.
Arkadasimizin Blogu ziyaret icin tiklayin lezzetyagmuru

Kırmızı gülHayırlı Cumalar dileklerimle.Merhaba arkadaşlar:)
Bugün sizlerle lila rengli dost soframda ki salatalardan çıtır kaseyle başlamak istiyorum.
İçinin alternatifleri sınırsız olan iştah açıcı şık sunumlu,kaseleriyle yenilen bir lezzet:)
Ben içini mercimekli salatayla doldurup servis yaptım.Ama arzu edilen sulu olmayan her tür salatayla,hatta sade tavuk veya et sotelerle de servis yapılabilir.
Tek dikkat etmeniz gereken püf noktası;Kaseleri önceden hazırlayın.Hatta akşamdan da hazırlayabilirsiniz. Ama içinin salatasını servis zamanı doldurun.Erken doldurursanız kaseler çıtırlığını kaybedip yumuşuyor.
Ayrıca bu salata tariflerimi, Porselen demlik çay saati etkinliğine.http://pasasofram.blogspot.com/
Ayrıca Çay kahve bahane etkinliğinine Marifetane Elif,Haticeye yolluyorum.


ÇITIR KASE MALZEMELERİ:
2 Yufka
Zeytinyağı veya sıvıyağ.
Isıya dayanıklı kaseler.

Resmi tıklayarak büyültüp daha detaylı bakabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI:
Ben 2 yufkadan yaptım ama siz kişi sayısına göre yufka sayısını azaltır veya çoğaltırsınız.
Önce yufkayı bütün olarak açın,sonra 2 ye katlayarak yarım ay şekline getirin.
Kasenizi saracak büyüklükte ki bir tabağı yufkanın üzerine kapatarak.Tabağın çevresini bıçakla daire şeklinde yuvarlayıp.yan yana daireler kesin.
2 kat olarak kestiğiniz yufka dairesini açıp,bir parçasını parmağınızı yağa batırıp yağlayarak 2.parçayı üzerine yapıştırın.
Diğer kestiğiniz yufkalara da ayni işlemi uygulayın.
Sonra yufkanın kaseye saracağınız tarafını da parmağınızı yağa batırarak her tarafını yağlayın.Kasenin dışını da yağlayarak,yufkayı kasenin dışına sarın.(Yağı bol sürün ki çıkarması kolay olsun)
Kaseleri tepsiye ters çevirerek dizip,180 - 200 derece ısılı fırında kızarıncaya kadar bekletin.
Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra çok dikkatlice kaseden çıkarın.Kişi sayınızdan 1 - 2 fazlasını yapın,çıkarırken fire verebilirsiniz.
Ben resimde gördüğünüz fincan tabağıyla daireler kestim.2 Yufkadan;7 + 7=14 kase çıktı.
Afiyet olsun...


Çıtır Kaselerin içinde ki Yeşil Mercimek Salatası:


Alttaki resim de,başka bir zaman hazırladığım mercimekli salata.


MALZEMELER:
1,5 Su bardağı yeşil mercimek
1 Su bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Arzunuza göre birer tutam;
Taze soğan,maydanoz,nane,dereotu.
2 Adet salatalık turşusu (kornişon değildi,salatalıklar büyüktü)
2 Adet közlenmiş kırmızı biber.
2 - 3 Diş sarımsak (rendeleyin)
Tuz
1 limon suyu (az gelirse ilave yapın)
3 Yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
Önce mercimekleri yıkayıp 3 - 4 parmak üzerine çıkacak kadar suyla haşlayıp,süzgeçe boşaltın.Suyu iyice süzülsün.
Pirinci ayrı bir tencerede 1y.k. yağla pilav gibi pişirin.
Diğer malzemeleri küçük form da doğrayarak,soğuyan mercimek pirinç salata kasesinin içinde karıştırın.
Damak tadınıza göre tuz ve limon suyunu ilave edin.Zeytinyağını da gezdirip yavaşça son kez karıştırın.
İster öyle servis yapın.İster yufkadan çıtır kaseler hazırlayarak içlerini doldurun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo