8 Nisan 2012 Pazar

Kalamar Tava

Beni herzaman destekleyen vede yanliz biakmayan arkadasim cok güzel bir tarif yolladi kendsine cok tsk.ediyorum , ellerine saglik canim baska güzel tarifler icin Blogu ziyaret tiklayin Mintininmutfagi


Selamlar herkese,
Ne kadar uzun bir ara oldu değil mi?
Sanırım bloğumdan hiç bu kadar ayrı kalmamıştım.Hani öyle çok çok ciddi bir neden de yok yazmamam için.Birikmiş onlarca tarifim varken hem de...
"Rehavet" diyelim biz buna en iyisi...
Bloğumla zaman geçirmek istemedim nedense işte...

Peki ayrı kaldığım bu sürede neler yaptım.İnanın herşey normaldi hayatımda binlerce kez şükürler olsun Yaradana.Bebeğim tatlı diliyle evimizi şenlendirmeye devam ediyor her zamanki gibi ve büyüyor elbette.Onun için de bir post hazırlamak istiyorum epey oldu gelişimi hakkın da yazmayalı.Eşim herzamanki gibi yoğun çalıştı bu süre zarfında.Sivas İstanbul Bursa ve İzmir'e gidip geldi eğitim toplantıları için değişik zamanlarda işi gereği.Kayınvalidem pankreatit gibi ciddi bir rahatsızlığı atlattı çok çok iyi şimdi.
Ve ben...
Huzurluyum, mutluyum,belimdeki ağrıdan gayrı da bir sıkıntım yok elhamdülillah.Bel fıtığımın tetiklemesinden sanırım,salı günü belimdeki kaslarda tutulma oldu ve ben işe gidemedim,raporlu ve evdeydim.
Şimdi kullandığım ilaçlarla çok daha iyiyim.Büyük ihtimalle pazartesi çalışmaya devam:))
Bu arada beni merak eden mail ve yorumlarıyla sorup beni yalnız bırakmayan siz arkadaşlarıma da tekrardan çok çok teşekkür etmek istiyorum...İnşallah arayı bu kadar uzatmadan bloğuma yazarım artık...
Şimdi sizlere eşimin çok sevdiği benim ise karidese tercih edeceğim bir lezzetin tarifini vermek istiyorum...

Tuz2-3 damla limon suyu
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
1-İlk olarak temizlenip yıkanmış, halka doğranmış kalamarları (ben dondurularak satılanlardan alıyorum) derin bir kaba alınız.Üzerlerine şeker,karbonat ve limon suyu ve çok az tuz ilave ederek iyice ovunuz.Bu arada köpürecektir.önemli olan sert yapıdaki kalamarları iyice ovarak yumuşatabilmektir.Bu şekilde marine ederek buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletiniz.

2-Kızartmak üzere marine ettiğiniz kalamarları süzgeçe koyup suyunu süzdürünüz..Diğer tarafta unun içine çok az tuz atıp karıştırınız.Kullanacağınız tuz miktarını marinesine kattığınız tuz oranına göre göz kararı yada damak tadınıza göre ayarlayınız.Örneğin çok az tuz atıp bir iki kalamar kızartıp tuz oranına bakarak tekrardan tuz ilavesi yapabilirsiniz.

3-..Kalamarları una bulayıp fazla ununu silkelendikten sonra hafif ateşte bol kızdırılmış yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartınız ve servis tabağına alarak sıcak servis yapınız.Afiyet olsun..


PÜF NOKTALARI:
*Kalamarları marine yapıp iyice ovup yumuşatırsanız ve en az 1-2 saat bekletirseniz,daha hoş bir lezzet elde etmiş olursunuz.
*Kalamar kızartırken pişirme süresine çok dikkat edilmelidir çünkü çok çabuk yanar ve sertleşir.Benim tercihim ve deneyimim kızgın yağa attıktan sonra maksimum 1-1.5 dakikadır.Sararmaya başladığı an yağdan çıkarmanız gerekir.
*Ayrıca bol yağda ve hafif ateşte kızartılması, kalamarların tavanın dibine değmemesi gerekir aksi taktirde siyahlaşıp lezzeti kaybolur.(İçinizden"kalamar için 1 litre yağı heba edemem, koca tencereyi yağla mı dolduracağım" diye soranlar olabilir.Bu iş için komik ama büyük boy cezvenizi önereceğim size.Yani ben büyük boy cezvenin yarısına kadar yağ koyup kısık ateşte kızarttım kalamarları sizlere de tavsiye ediyorum.
***Bu tarifi etkinlik düzenleyen canım arkadaşım PAŞASOFRAMa göderiyorum.kendisine klaylıklar diliyorum...Birbirinden leziz tarifler için arkadaşımın sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
mintiden sevgiler

2 yorum:

  1. Selamlar etkinlik için salata yaptım alırmısın kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
  2. minticiğiminde elıne saglık..senınde emegıne saglık canım:)))))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo