Isirgan otu cok saglikli oldugunu biliyorum ama cayini sadece diyet yaparken icmisim baskada hic bir yemegini yemedim, böregide oldugunu ilk defa görüyorum tatini bilmiyorum tabiki ama lezzetli olduguna ben inanniyorum:) arkadasima tarif icin cok tsk.ediyorum
Blogu ziyaret icin tiklayin cikolatasepeti
3 yufka
500 gr ısırgan otu
1 tane irice kuru soğan
1 s.b. çökelek ya da lor
1 t.k. pul biber
2 y.k. sıvı yağ
5 y.k. zeytin yağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 y.k. sıvı yağ
istediğiniz kadar susam
Yapılışı:
Soğanı doğrayın yağla kavurun . Doğradığınız ısırgan otunu da ekleyin biraz suyunu çekince pul biberini ve tuzunu atın ateşten alın. İç harç biraz ılıyınca yufkaların her birini üçgen şeklinde 8 parçaya bölün. Harcı yufkalara paylaştırın ve rulo şekline sarın .Ruloların her birini bir ucu altta kalacak şekilde yuvarlayın tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını ve sıvı yağı çırpıp sürün .Bizim evde susam çok sevildiği için üzerine biraz susam serptim.200 derecede 20 dk pişiyor.
BU BÖREĞİMİ 74. HAFTA PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ İÇİN PAŞA SOFRAM`A GÖNDERİYORUM.
SEVGİLERİMLE..........
merhaba paşakızı,
YanıtlaSilsenin için bir tarif yayınladımimüsait olunca alırsan sevinirim,kolay gelsin..
http://anneeligibireyhan.blogspot.com/2012/04/ispanakli-galeta-unlu-borek.html
Ben geldim canım seni ben hiç kırarmıyım.....
YanıtlaSilAlabilirsin tarifimi:)
merhabalar etkinlikte yayınlamanız için bir pasta tarifi yayınladım etkinliğe dahil ederseniz mutlu olurum hoşcakalın kolay gelsin
YanıtlaSil