25 Nisan 2012 Çarşamba

Has Revani

Yine arkadasimizdan güzel bir tarif daha
Blogu ziyaret icin tiklayin Gülün Mutfagi


HAS REVANİ


Malzemeler:
14 adet yumurta
½ su bardağı buğday unu
½ su bardağı pirinç unu
Şerbet için;
4 ½ bardak su
4 su bardağı toz şeker


Yapılışı:
14 adet yumurtanın beyazı derince bir kaba alınır. Sarıları da ayrı bir yerde sonradan malzemelere eklenmek üzere bekletilir.
Şerbeti için;
4 buçuk bardak su ve 4 su bardağı toz şeker tencereye ilave edilir ve kaynatılır.
Bir çırpıcı yardımı ile yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpılır. 14 adet yumurta sarısı da köpük gibi olan beyazların üzerine yavaş yavaş eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.
1 su bardağı buğday ve pirinç unu karışımı malzemelere eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kalıbın zemini yağlanır hazırlanan revani hamuru dökülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
Servis kabına ters çevrildikten sonra revani ılıkken yine ılık olan şerbeti dökülür.
Revani servise hazırdır.NOT:TARİF kanal D MUTFAĞIM PROĞRAMINDAN

1 yorum:

  1. değişik bir tarif... denemek gerek... yine de revani denilince aklıma irmik geliyor.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo