11 Şubat 2012 Cumartesi

JÜLYEN SEBZELİ TAVUK

Merhaba arkadaslar blogcuda hala sorunlar bitmedi bitmicek gibide cok üzgünüm ilk gözagrimdi blogcu :(( umarim yazilarimida silmezler . Yinede sizlerle paylasimlarima elimden geldigince devam etmeye calisiyorum hernekadarda tüm moralim bozuk olsada.

Malzemeler

*2 adet kabak,

* 2adet küçük havuç, 3 tatli kirmizibiber
* 150-200 gr tavuk bonfile
*Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber
* Kekik, pul biber
* 1 çay kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı

Tavuğu küçük parçalar halinde kesip zeytinyağı,baharatlar,salça ve tuz ile iyice karıştırıp dinlendirin.Diğer yanda da kabağı çekirdekli kısmına gelinceye kadar ,havucu ve kirmizi biberleride sadece orta kısmı kalacak şekilde jülyen ( uzun şeritler) halinde kesiniz.Tavuklu karışıma ekleyip iyice karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaydığınız bu sebzeli karışımı 200 derecede sadece fırının üst ısıtıcısını açarak pişirin.Arada karıştırmayı ihmal etmeyin.Jülyen sebzeler ince olduğundan yanabilir.Afiyet olsun

6 yorum:

  1. güzel ve rengarenk bir tavuk yemeği olmuş ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sevgili kardesim, bu sahane lezzet icin ellerine saglik diyor, mutlu bir haftasonu diliyorum...
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canımrenkli renkli çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık harika bir görüntü ..

    YanıtlaSil
  5. tatlışım ellerine sağlık.maharetli tatlı anne:))
    öpüyorum kocaman ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo