13 Kasım 2011 Pazar

pandispanya





selam arkadaslar benim devamli yaptigim bir pandispanya tarifim var ve herzamanda güzel sonuclar aliyorum diyer pandispanyalardanda hic bir farki olmadigi gibi yapilisida cok daha kolay, yaptigim nerdeyse her yaspastalarda bu pandispanyayi kullandigim icin bunu ayri olarak yayinliyorum. 3-4 gün kapali bir alanda durdurabilirsiniz veyada önceden yapin ve bir güzel ambalaj yapip buzlugunuzda bekletebilirsiniz.


Malzemeler:
• 5 yumurta
• 200g tozseker
• 1p.vanilyasekeri
• 150g un
• 1p.kabartma tozu.
• istege göre 2 yemek kasigi kakao ( resimdeki pandispanya kakaoludur)

Yapilisi:
• Firinimizi önceden isitmamiz gerektigi icin pandispanya yapmaya baslamadan önce 180dereceye firinimizi acalim.
• odasicakliginda yumurtalarimizi seker ve vanilyasekerimizi en az 6-7 dakka mikserle cirpiyoruz, köpük köpük oluyor.
• un ve kabartma tozumuzu karistiriyoruz mümkünse eleyin sonuc dahada güzel oluyor.
• yumurtalarimiza unumuzu ekleyim cok yavas ve kisa bir karistirma yapiyoruz yumurtalarimizin köpürtüsü vede havasi inmemesi icin.
• 26lik pastakalibimizin altina yaglikagit seriyoruz .hamurumuzu icine döküp önceden isittigimiz firinimizda 35-40 dakka pisiriyoruz.


• Not: kalibimizi kenarlarini kesinlikle yaglamiyoruz. Kenerlarini yaglarsaniz pandispanyaniz kabarir ve sonrada cöker.
• pandispanyamizi firina koydukdan sonra 20dakka kesinlikle firinimizin kapagini acmiyoruz pandispanyamiz hala sulu ise firin acildigi icin kabarmaz ve cöker mümkünse hic acmayin ama emin olamiyorsaniz en az 20 dakka kesinlikle acmayin.
• pandispanyaniz sogumadan kesmeyin, hamurlasir ve yine cöker.
• bazi firinlarin ayarlari degisik oluyor bundan dolayida ilk yaptiginiz pandispanyanizi verdigim dakkalarla uyup uymadigina dikkat ederseniz ikinci pandispanyaniz dahada bir basarili olacaktir.

Pandispanya nedir
• Bazi arkadaslarimiz pandispanya ne oldugunu soruyor bunuda aciklim yaspastamiz icin yaptigimiz kek diyelim bunun icinde süt ve sivi yag olmadigi icin daha yumusak vede daha uzun dayanikli oluyor bölerkenede parcalanmiyor.

Elimden geldigince püf noktalarinida anlatmaya calistim umarim isinize yarar.


6 yorum:

  1. merhabalar...
    uzun suredr sızı zıyaret edemedım.soyle bır baktımda gercekten bu surecte bır suru yenı yas pasta tarıfı eklemıssınız..gercekten hepsı bırbırınden guzeller elınıze saglık:))

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım güzel anlatmışsın

    YanıtlaSil
  3. EN KISA SÜREDE DENEMELİYİM HARİKA KABARMIŞ..ELLERİNİZE SAĞLIK.
    tombikasci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Selam!
    Bu pandispanyani ilk bir kac defa yaptigimda hic cokmüyordu.Ama son iki defadir yapiyorum,bastan cok güzel kabariyor sonra cöküyor,neden acaba. Ne yanlis yapiyorum bilmiyorum,cünkü tarifi aynen uyguluyorum.Yardimci olursan sevinirim.Simdiden tessekkür ederim.
    Emine C.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. a.s selam emine , h.g
      cok nedenleri olabilir mesela yumurtalarin büyükse sivi olur cöker, firin iyice sicak deyilse cöker, firini 20dakkadan önce acarsan cöker.
      firindan cikarinca sogumadan kesersen cöker.simdilik bunlar aklima geliyor

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo