3 Haziran 2011 Cuma

Brokoli Omlet

GüzeLLik diLin aLtında gizLidir. Sükût, İnceLik, Edep ve Zerafet İnsanı her gittiği yerde SuLtan yapar..

Merhaba doslarim arkadaslarim tekrardan Kandiliniz mübarek olsun, ins bu geceyi hakkiyla gecirebilir bol bol rabbimden isteriz, eminimki kimseyi bos cevirmicektir böyle güzel bir gecede.

Sizlere kahvaltida da yapabileceginiz cok güzel bir tarif sunmaya geldim . Bu omleti ben ilk defa yedigimde hastahanede yattiyordum, hastahane yemeklerini aslinda pek sevmem ama bunu cok sevdim, eve geldim denedim ve cokda güzel oldu , israrla yapmanizi tavsiye ediyorum. Ben yaptiklarimi pek fazla ballandira ballandira anlatamiyorum kusura bakmayin ama inaninki pisman olmucaksiniz:))

Arkadaslarim okadar güzel anlatiyor yaptiklariniki hic yapmicaksakda denemek istiyor insanin cani:))) bende o kabiliyet yok malesef aha yine diyorum yapinda görün iste daha nedim ::))))

Malzemeler:

  • 1 Brokoli
  • 7-8 yumurta
  • tuz, karabiber
  • bir avuc rendelenmis kasar peynir

yapilisi:

Brokolileri önceden haslayin ve soguk sudan gecirin, yumurtalari büyük bir kaseye kirin ve tuz karabiber ekleyip iyicene cirpin. Teflon tavaniza bir cay kasigi kadar yag dökün az kizdirin ve yumurtayi dökün atesin altini kisin, catalla arada oyunki daha iyi pissin . Alt tarafi pissin üstü tavada göründügü gibi cigde kalsa zarar etmez. Hasladiginiz brokolileri yumurta omletimizin yarisina gelecek sekilde koyuyoruz üzerinede kasar peynirini serpip, omletin diger yarisini üzerine kapatiyoruz. atesimiz kisik bir sekilde pisirmeye devam ediyoruz 3-4 dk. Diger tarafinida cevirip yine 3-4dk. daha pisirin afiyetle sicak sicak yiyin.

Kusura bakmayin ben her asamayi resimleyemedim sicak yensin diye acele ettim misafirleri bekletmek istemedim.. Umarim anlata bilmisimdir yapilisini.

inaninki yapmasi anlatmasindan kolay oluyor :)


1 yorum:

  1. çok farklı olmuş eline sağlık canım
    sevgiler
    yemekbirask
    seval

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo