1 Nisan 2011 Cuma

Biberli Patlıcan Ruloları

kahvalti soframizda bu güzel Biberli Patlıcan Rulolarda vardi bu tarifi minticinin mutfagindan aldim gercekten harika bir tadi vardi cokda hafif oldu ama ben firinda patlicani pisince sevmedigim icintavada cok az yagla önceden pisirdim:) ben arkadasimin izniylede tarifi ordan alip buraya yapistiriyorum:) minticigim tarif icinde coook tsk.ler gercekten cok severek yedik.

Arkadasimin bloguna bakmak isterseniz buyrun

http://mintininmutfagi.blogspot.com/2010/12/domatesli-biberli-patlcan-rulolar.html

Malzeme listesi

3-4 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
2-3 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber
köri
1 adet defne yağrağı

Yapılışı:
1-İlk olarak patlıcanları alaca olarak soyup ince kesitler halinde dilimleyiniz.Patlıcan dilimlerinin her iki tarafını da mangalda,eğer buna imkanınız yoksa da tost makinesinde pişiriniz.
2-Diğer taraftan bir tavaya birazcık sıvıyağ koyup,julyen doğradığınız biberleri ve soğanları ilave ederek çok hafif kavunuz.Üzerine doğradığınız sarımsakları ve soyulmuş domatesleri ekleyiniz.

3-Dilerseniz 1 tatlı kaşığı kadar da domates salçası ekleyebilirsiniz.Tuz ve baharatlarını ekleyerek çok az su ile pişmesini sağlayınız...kanınız yoksa da tost makinesinde pişiriniz.
4-Patlıcan dilimlerinin arasına hazırladığınız bu harçtan bir miktar koyarak,rulo şeklinde sarınız.Dilerseniz bu aşamadan sonra üzerine kaşar dilimleyip fırına atabilirsiniz.Ya da salçalı sos yapıp,üzerine dökerek 10 dk. kadar fırında bekletebilirsiniz.
Lakin ben hiç bir işleme tabi tutmadım.Patlıcanlar da,içi de piştiği için,sadece rulo yapıp servis tabağına aldım.


5-Bu lezzetin yanında mutlaka,ama mutlaka sarımsaklı yoğurt öneriyorum.Sarılan ruloları sarımsaklı yoğurt eşliğinde afiyetle yiyiniz...

4 yorum:

  1. içinde et olmaması harika olmuş canım.çok beğendim.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım, bloğunuza ilk defa girdim. Çok Güzel tarifleriniz var.Elinize emeğinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. aa bu tarifimi de denemişsin.yeni gördüm inan.ne leziz durmuş böyle.çok lezzetli oluyor değilmi.bayıldım ben patlıcanın buhaline ilk yaptığımda.denemiş olmana tatmış olmana çok sevindim inan.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler gönderiyorum o cici yüreğine.ve seni kocaman öpüyorum arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. canım benim inan çok mutlu oldum.sevgiler arkadaşıma:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo