19.Tarifimiz
Lezzet mutfagindan gercekten cok lezzetli bir tarif geldi. Arkadasim bulundugu yerde kar yagdigi icin disari cikamiyorlar diye herkesi mutfaga bu tarifi yapmaya davet ediyor:) bende ister kar ister günes olsun yinede bu tarifi deniyelim diyorum:) burda hava günesli yaz havasi var napim:)). Arkadasimin blogunda cok daha degisik tarifler bulabilirsiniz buyrunTıkla
HAMURU İÇİN MALZEMELER:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- yaşmaya veya instant maya ( 1 paket)
- 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- tuz,alabildiği kadar un
- kızırtmak için sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN:
- 3 parça tavuk göğüs eti
- 1 ortaboy kurusoğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı köri ( aslında tavuk baharatı diyor ama ben bulamadım)
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- kavurmak için 4 kaşık sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN SOS MALZEMESİ:
- Sarımsaklı yoğurt
- 3 adet rendelenmiş domates
- 2-3 yemek kaşığı yağda kavur
- tuz ve çok az şeker ekle kavur
YAPILIŞ AŞAMALARI:
- Hamur malzemeleri yoğurulur ve sekiz eşit beze yapılır....
- Tavuklar soğan,sarımsak ve baharatlarla kavrulur ve bir kenara alınır......
- Bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır iç malzemesi koyulur....
- Diğer açtığımız bezeyi onun üzerine kapatıp kenarları çatalla iyice bastırılır.Güzel bastırınki kızartırken açılmasın....
- Bol yağda alt üst güzelce kızartılır.....
- Yağdan çıkartılan böreklerimizin fazla yağı kağıt havlu ile alındıktan sonra servis tabağına alınır....
- Sosumuz hazırlanır,sarımsaklı yoğurdumuz hazırlanır....
- Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu dökülür....
- Sonra sosu dökülür ve soğumadan afiyetle yenir.....
merhabalar. 5 çayı etkinliğinize tarif göndermek istiyorum,fakat email adresinizi göremedim.tarif linki altta,bol katılımlı etkinlikler diliyorum.kolay gelsin,sevgiler.
YanıtlaSilhttp://ocalmutfak.blogspot.com/2011/03/sut-mayal-pogaca.html
Üfff döktürmüssünüz yine ellerinize saglik nefis görülüyor bayildim valla.
YanıtlaSil