9 Mart 2011 Çarşamba

Seftali´li pasta

17. Tarifimiz

Aksam cayimizin yanina bakin ne geldi , böyle güzel pastada olmasa olmazdi dimi:) Arkadasimiz Esra´ya bu güzel tarif icin cok tsk.ediyorum . Bu zamanda bu seftalileri nerden buldun sormadan edemicem? :)) Baska güzel tariflerle yine 5 cayimiza bekleriz :).

Yapilisi:

Krema için: 2.5 su b.süt , yarim yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı un, 1 y.k nisaşta, 1 vanilya, 2/3 su b.toz şeker
Hazırlanış: unu, nisaştayi, şekeri sütü yumurtayı karıştırıp ocağa alıp karıştırarak kıvamıni koyulaştir koyulaşınca kısık ateşte biraz pişir ve vanilya katın.

Pandispanya için: 3 yumurta, 1 su b. toz şeker, 2 su b.un, 1 vanilya, 1 kabartma tozu, 3 yemek kaşığı kaynar su

Hazırlanış: bütün pandispanya malzemeleri mikserle cirpin, püf nokta sıcak suyu yavaş yavaş eklerken bir yandan da çırpın, kek hamuru hazırlayıp 170 dc dışında pişirin.


Diğer malzemeler: hamuru ıslamak için ballı süt üzerine kremsanti şeftali içine damla çikolata.
Pandispanyayı 2ye bölüp süt ile ıslayın ve arasına krema ile damla çikolatayı ekleyin ve diğer katı kapatıp kremsanti üzerine sürüp şeftalileri ince dilip üzerini süsleyin. Afiyet olsun

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo