16. Tarifimiz
Evet sarmalarda Findik_kurdundan geldi bende nezaman gelecekler diyordum:) birde kara lahanayla sarilmislarki ooo yemeyin sakin sadece yaninda yatin:)) findir kurdu sen bana tarifini sen begen dedin bende haliyle en sevdigimi begendim:) cok tsk.ler arkadasim . Tbiki tarif alinirda bloga ziyarete gidilmezmi:)
dun yapdigim trabzon ulusu lahana sarmasi :) umarim beyenirsiniz kucuk bir tencere sardim :)
malzemeler:
- bolca lahana yapragi lahana
- içi:
- 300g kıyma
- 4 büyük baş kuru soğan
- maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- yarım yemek kaşığı domates salçası veya bibber salcasi
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nane
derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın. ve sarin :).
daha sonra sarmalari tencereye dizin ve ustune zeytin yagi dokun. birazda su ekleyip pisirin.
simdiden afiyet olsun:)
Sevmeyen yoktur sanirim sevmeyen varsada onlarin tabaklarindakileride biz yeriz sorun degil :-)
YanıtlaSil