9 Mart 2011 Çarşamba

Trabzon lahana sarmasi

16. Tarifimiz

Evet sarmalarda Findik_kurdundan geldi bende nezaman gelecekler diyordum:) birde kara lahanayla sarilmislarki ooo yemeyin sakin sadece yaninda yatin:)) findir kurdu sen bana tarifini sen begen dedin bende haliyle en sevdigimi begendim:) cok tsk.ler arkadasim . Tbiki tarif alinirda bloga ziyarete gidilmezmi:)

Tıkla

dun yapdigim trabzon ulusu lahana sarmasi :) umarim beyenirsiniz kucuk bir tencere sardim :)

malzemeler:

  • bolca lahana yapragi lahana
  • içi:
  • 300g kıyma
  • 4 büyük baş kuru soğan
  • maydanoz
  • 1 su bardağı pirinç
  • yarım yemek kaşığı domates salçası veya bibber salcasi
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın. ve sarin :).

daha sonra sarmalari tencereye dizin ve ustune zeytin yagi dokun. birazda su ekleyip pisirin.

simdiden afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. Sevmeyen yoktur sanirim sevmeyen varsada onlarin tabaklarindakileride biz yeriz sorun degil :-)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo